Home > El Maestrat > Morella demana que s'incremente la partida per a la restauració de la pedra en sec

Morella demana que s'incremente la partida per a la restauració de la pedra en sec

Nota de premsa

Des de la Conselleria de Cultura i Esport es van presentar unes ajudes per a la preservació del patrimoni de la pedra seca de la Comunitat Valenciana.L’import total de les ajudes és de 100.00 euros, import criticat pels diferents ajuntaments de la Comunitat Valenciana, com és el cas de l’Ajuntament de Morella. Rhamsés Ripollés, regidor d’urbanisme, va lamentar que les ajudes com aquesta siguen insuficients per la quantitat de pobles que les necessiten, sobre tot els pobles d’interior per la seva tradició en lapedra en sec.

En el cas de Morella l’objecte de la restauració eren els murs de pedra en sec que es troben junt a unes de les entrades de la població, el Portal de Sant Mateu. Amb les ajudes es pretenia restaurar els murs que hi han pels camins que estan al voltant de la població i d’aquesta forma millorar l’aspecte del recinte murallat, així com assegurar els murs de possibles despreniments. La restauració dels murs de pedra consistiria en una neteja de la zona I una posterior reconstrucció del trams. El pressupost total que va presentar l’ajuntament de Morella va ser de 7,253,16 euros. Rhamsés lamentava que amb ajudes tant baixes no es pot arreglar el patrimoni i que tan sols 12 pobles són els que s’han beneficiat  d’aquestes ajudes però un total de 20 s’han quedat sense cap tipus d’ajuda; a més va informar que ja el dia de la convocatòria de l’ajuda Van presentar les pertinents queixes.

Campanya pels drets lingüístics