Home > Cultura > Comença la Universitat per a Majors de la UJI

Comença la Universitat per a Majors de la UJI

El programa de formació per a majors de la Universitat Jaume I inaugurà oficialment el curs 2008/09 el dimarts 30 de setembre de 2008, a les 18 hores, al Saló d’Actes Alfons el Magnànim de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques. La catedràtica d’Arqueologia de l’UJI, Carme Olària i Puyoles, impartirà la lliçó inaugural sota el títol “Pensament mític i religiós en les comunitats primitives”. La inauguració comptarà amb la presència del rector de l’UJI, Francisco Toledo, el director acadèmic de la Universitat per a Majors, Salvador Cabedo, representants del Consell Social, de l’Ajuntament i la coordinadora del programa, Pilar Escuder, que presentarà els projectes per aquest nou curs.
El programa Universitat per a Majors es va iniciar en el curs 1998/99 amb 38 estudiants. En aquesta edició hi ha matriculats 568 estudiants en el campus de Castelló i 180 en les Seus de l’Interior, Els Ports i El Nord. El total d’alumnes al programa per al curs 2008/09 és de 748. Per enguany està previst superar les 1250 hores de docència en el programa troncal i 950 hores en activitats permanents.
Com a novetats d’enguany destaca l’augment de l’oferta del segon cicle, amb un major nombre de professors implicats en aquest projecte y  la creació de dos seminaris permanents: el de Noves Tecnologies, que tindrà una part important d’investigació en projectes d’àmbit nacional i europeus i que pretén ser un clar referent de l’impuls en l’ús de les Noves Tecnologies per part dels majors; i el d’Idiomes, que té com objectiu el fomentar l’aprenentatge dels idiomes estrangers entre els majors.
El programa d’educació permanent universitària de la Universitat Jaume I ofereix a les persones majors de 55 anys un ambient adequat perquè puguen intercanviar coneixements d’ordre científic que els faciliten el desenvolupament intel·lectual i humà en general. La Universitat per a Majors possibilita la creació d’espais de reflexió i de llibertat per a l’intercanvi de coneixements i experiències, a més d’oferir una proposta real per a les relacions intergeneracionals.
Campanya pels drets lingüístics