Home > Medi Ambient > El Ministeri invertirà 700.000 euros en actuacions d’emergència a la Costa Nord de Benicarló

El Ministeri invertirà 700.000 euros en actuacions d’emergència a la Costa Nord de Benicarló

La reunió mantinguda ahir a Madrid entre l’alcalde, Marcelino Domingo, el regidor d’Urbanisme, Pedro López, i representants de l’associació de veïns Riu, Surrac i Aiguadoliva amb representants del Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient ha suposat un gir important per a la solució de la regressió de la Costa Nord de Benicarló. El director general de Costes, Pablo Saavedra, va anunciar que s’han consignat 700.000 euros per a executar mesures d’emergència a la zona i que les actuacions es realitzaran abans de finalitzar l’any.

Tot i que la proposta del Ministeri encara no està enllestida del tot, l’informe sobre el qual treballen els tècnics de Costes aposta per una actuació que reforce i consolide les parets més desgastades de la Costa Nord mitjançant pantalles i talussos de formigó o de pedra. Aquesta estratègia d’aplicar sistemes de contenció i fixació per evitar més despreniments no ha agradat massa l’equip de govern, donat que aquest tipus d’actuacions ja s’han fet en alguna zona afectada i no han donat resultat.

De fet, la proposta de l’Ajuntament i de l’associació de veïns és la construcció d’espigons i esculleres mar endins per rebaixar la força de la mar en arribar a la costa, una solució que van plantejar al director general de Costes i que el Ministeri s’ha compromés a estudiar. Amb la construcció dels espigons, s’evitaria aplicar una solució que el regidor d’Urbanisme considera “agressiva” i s’optaria per solucionar el problema de fons, guanyant metres a la mar.

A pesar d’aquestes diferències, l’equip de govern veu amb molt bons ulls el canvi d’actitud del Ministeri pel que fa al reconeixement de la situació i a la urgència d’aplicar mesures i confia que a mig termini (2 o 3 anys) el problema de la regressió de la Costa Nord quede solucionat.

Campanya pels drets lingüístics