Home > Medi Ambient > Esquerra-Vinaròs aposta per la planta de biomassa per a les Terres del Sénia

Esquerra-Vinaròs aposta per la planta de biomassa per a les Terres del Sénia

Després del suport donat al món agrícola de Vinaròs, per tots els partits, tant pel tema de la inseguretat, com pel futur d’aquest sector una vegada que el Parlament Europeu haja decidit tirar-lo contra les cordes, aprovant l’entrada de productes del Marroc, ESQUERRA – VINARÒS anunciem que ha arribat el moment de trobar solucions i no només lamentacions.

Coneixem també la situació crítica en que se troben molts pobles, especialment de l’interior de les nostres comarques deguda la manca de pluja. Una manca de pluja que unida a causes naturals o a la inconsciència d’alguns unes vegades, i a accions malaltisses i delictives unes altres posa en perill les nostres muntanyes i les activitats agrícoles que els hi son pròpies. ESQUERRA-VINARÒS, d’acord amb els seus plantejaments, ja exposats al nostre programa electoral, va fer una aposta de futur forta, en Medi Ambient, però també en Ocupació, Fonts d’energia , amb la inclusió de les Plantes de Biomassa, ja que elles són el futur.

Un futur en el qual hem de ser independents de les fonts d’energia esgotables i especuladores, i anem a la recerca del auto subministrament tractant els nostres residus. Algunes de les activitats agràries del nostre entorn immediat originen anyalment tones i tones de restes de llenya i de fusta que en moltes ocasions s’han de cremar enmig de zones on el perill d’incendi és força elevat.

La majoria dels boscos de les nostres comarques son bruts i plens de restes arbòries que multipliquen els riscos. Les restes de poda dels jardins de les segones residències acaben en massa ocasions llençades per rius i barrancs. Afegim també tots els residus que genera la indústria del moble, tant al Baix Maestrat com al Montsià, només per posar dos exemples clars

N’estem convençuts que una gestió com cal dels residus de poda de jardineria, que campanyes organitzades de neteja dels boscos i reciclatge de les restes acumulades a les finques de tarongers, ametllers, oliveres i garrofers de les nostres comarques donarien una forta empenta en alleugerar els perills, contribuïr a la reducció de contaminants per la producció de la energia elèctrica per al consum i oferir una sortida, encara que possiblement menuda però no per això menys important, a la manca de llocs de treball en un dels sectors més deprimits i al mateix temps més bàsics del nostre teixit econòmic.

És una font generadora de llocs de treball (100 cada 7.500 hectàrees de bosc) per a unes comarques tant castigades per la crisis com les nostres, a més de la creació d’una xarxa de brigades local de recollida de residus, així com a brigades de neteja dels boscos. La biomassa abarca molta matèria orgànica d’origen vegetal, animal i materials procedents de transformacions naturals o artificials:

• Residus forestals o d’empreses de la fusta

• Residus agrícoles i domèstics com restes de poda o el restant de la producció d’oli.

• Cultius energètics com el xop o l’eucaliptus Entenem que el plantejament de Planta de Biomassa no és pot reduïr a l’ambit comarcal, i molt menys municipal, per això que donat el caràcter pluri-municipal i pluri-comarcal de la Taula del Sénia i el nostre convenciment de la viabilitat econòmica, com a energia del futur, i sobre tot, social, del nostre plantejament proposarem al proper plenari, que s’aprove sol.licitar a la Mancomunitat de la Taula del Sénia l’estudi de la possibilitat de creació i posada en marxa d’una planta de biomassa per la producció d’electricitat i pellets com les que darrerament s’han posat en marxa en altres llocs de l’Estat.

Campanya pels drets lingüístics