Home > Medi Ambient > Compromís denuncia la precarietat de mitjans dels Agents Mediambientals a la demarcació de Castelló.

Compromís denuncia la precarietat de mitjans dels Agents Mediambientals a la demarcació de Castelló.

La diputada autonòmica de Compromís Mireia Mollà, ha enregistrat avui una sèrie de preguntes parlamentàries adreçades al Consell en les quals es demana rectificar en l’actual política de precarietat dels Agents Mediambientals. Els “Agents Mediambientals”, coneguts popularment com “forestals”, tenen les funcions de policia judicial davant de les investigacions demanades per al fiscalia, actuant com agents de l’autoritat, i entre altres funcions tenen la vigilància dels boscos, els espais protegits, la caça, el manteniment de les vies, investigar en causes d’incendis, la labor sancionada, i actuar quant li ho demana la Conselleria de Medi Ambient o el Jutjat.

Aquests agents, compten cada dia amb menys vehicles de l’administració, els quals han passat a la modalitat del rènting, fet pel qual quant s’acaba el contracte mai són de titularitat pública i es va sempre amb la incògnita de quin serà el número real de vehicles del qual es disposarà, i en l’actualitat bona part dels agents, que en teoria ha de moure’s per tot el territori, no tenen accés al vehicle, aplegant a l’extrem de no ser requerit el carnet de conduir per accedir al lloc d’agent Mediambiental.

D’aquesta manera, la demarcació de Castelló, que agrupa a les comarques de Castelló, Cabanes i Vistabella, sols disposa de 24 agents en total que han de cobrir les tres comarques els 7 dies de la setmana, o la precarietat també es manifesta al disposar sols de 3 GPS per demarcació, o un assegurança del cotxe de l’administració que no cobreix el accidents del propi ocupant.

Segons Mollà aquesta falta d’efectius i recursos, fa que la tasca dels Agents Mediambientals no cobrisca tot el que hauria de fer front , ja que el personal és insuficient per a l’extensió del territori a la qual s’ha d’atendre, i aquest precarietat no és un producte o excusa més de la crisi, sinó que es ve arrossegant des de molt abans, demostrant el nul interès del PP per els assumptes de matèria mediambiental”

Campanya pels drets lingüístics