Home > Món rural > Compromís veu inaudit que el Consell pretenga acomiadar fins al 90% dels treballadors dels parcs naturals

Compromís veu inaudit que el Consell pretenga acomiadar fins al 90% dels treballadors dels parcs naturals

La diputada de Compromís, Mònica Oltra, ha traslladat avui a les Corts la preocupació per les notícies que parlen d’un possible acomiadament del 90% del personal dels parcs naturals, més després de ser coneixedor de la precarització de dotacions, que està patint tota la política mediambiental del Consell, i que s’agreuja més després d’un estudi plagat d’incedis.
Per a Compromís, aquestes pretensions injustificables quan s’està castigant als treballadors mileuristes que xafen el territori cada dia, i es manté els privilegis i sous astronòmics al personal polític “enxufat”, sense cap vinculació professional amb la matèria que va ser col·locada digitalment en els alts càrrecs dels  parcs naturals

A LA MESA DE LES CORTS

Mònica Oltra Jarque , diputada   del grup parlamentari Compromís , a l’empara del que disposa l’article 152 en relació al 157  del RC, té l’honor de formular al Consell , la pregunta següent, desitjant contestació escrita:

Segons publica la premsa avui, la a Generalitat Valenciana estaria barallant l’acomiadament de fins al 90% dels 80 treballadors dels 8 parcs naturals de la província de Castelló

En la província de Castelló, els parcs afectats que perdrien el seu personal especialitzat i d’atenció al públic serien la Tinença de Benifassà, la Serra d’Espadà, la Serra d’Irta, els Illes Columbretes, el Desert dels Palmes, el Prat de Cabanes-Torreblanca, el Desert dels Palmes, Penyagolosa i la Serra Calderona

Aó es suma al possible ERO de l’empresa pública VAERSA, i al fet que en el passat mes de gener la Generalitat va obligar als treballadors dels parcs a rebaixar-se el salari en més d’un 25%, encara que no va reduir el sou de directius i alts càrrecs de designació política, el salari de la qual oscil·la entre els 3.000 i els 4.000 euros.

Tot això passa després d’un estiu dramàtic en quant a incendis forestals que ha arrasat el nostre territori.

Per tot això es pregunta:

-          Quin número d’acomiadaments preveu el Consell per a cada un dels parc naturals de la nostra comunitat autònoma?

-          Quants acomiadaments preveu l’ERO en l’empresa pública VAERSA?

-          Quins efectes ha tingut en la plantilla de treballadors la retallada del 25% del salari, quants treballadors han optat per deixar la seua faena per eixa retallada?

-          Per què les retallades no han afectat als salaris dels directius i alts càrrecs dels parcs?

-          Creu el Consell apropiat retallar en personal dels parcs, després d’un estiu tant dramàtic en quant incendis com aquest

Les Corts, 19 de setembre   de 2012

Mònica Oltra Jarque

Campanya pels drets lingüístics