Home > Esports > Morella promociona el seu patrimoni natural amb una excursió en BTT i a peu per la Mola la Garumba

Morella promociona el seu patrimoni natural amb una excursió en BTT i a peu per la Mola la Garumba

El consistori continua amb la campanya de promoció del projecte pioner Morella Singletracks i promociona els seus recursos naturals Morella continua posant en valor i promocionant els seus recursos naturals. Aquest és un objectiu important per atraure visitants i per complementar l’àmplia oferta cultural que existeix a la localitat. Per això, fa tot just un mes, va néixer el projecte de BTT pioner, Morella singletracks, que pretén acostar fins a la localitat a milers d’amants d’aquest esport.

Així, per promocionar aquesta iniciativa s’estan organitzant rutes amb bicicleta de muntanya o a peu, que permeten a visitants i veïns gaudir d’altres possibilitats que ofereixen els paisatges dels Ports. El proper dissabte tindrà lloc una altra ruta amb gran atractiu mediambiental, com és el recorregut de la Mola de la Garumba, que serà gratuïta per als visitants que s’allotgen als establiments de Cases de Morella. El regidor de medi ambient, Rafa Pallarés, destaca que “la naturalesa dels Ports permet als visitants trobar uns enclavaments paisatgístics únics, que són una gran combinació amb els recursos turístics i patrimonials típics de la localitat”. A més, referent a la ruta organitzada per a dissabte, afegeix que “els veïns de Morella hem conèixer el nostre entorn i contribuir a donar a conèixer els paisatges tan espectaculars que tenim”. L’excursió a peu comença al “Coll del Canteret” i en BTT surt de Morella. En ambdós casos és circular i, des del seu començament es dirigeix cap a l’ascens a la Mola de la Garumba.

Des d’aquest punt, es poden observar vistes espectaculars de diferents pobles de la comarca, com Morella, Forcall o Cinctorres. La ruta a peu té un total de 15,6 quilòmetres, amb un desnivell de 500 metres, tant ascendent com descendent, mentre que la de BTT té una distància de 63,7 quilòmetres, amb un desnivell de 1900 metres. Les inscripcions per a les excursions es poden formalitzar a través del correu electrònic cise@morella.net com a l’Oficina de Turisme. Cal recordar que el projecte Morella Singletracks, que és una iniciativa pionera, que permetrà als amants del BTT gaudir del paisatge dels Ports i de rutes veritablement atractives. A través d’aquest projecte, es pretén aprofitar els avantatges competitius que ofereixen l’encant de Morella i la comarca, per potenciar el turisme verd i el rural.

A més, s’ha dissenyat un ampli catàleg de serveis integrats, per facilitar la seva contractació al turista. Entre aquesta oferta, també destaca la gratuïtat en la descàrrega dels tracks, ja que en altres punts del país, aquest servei es realitza previ pagament. A més, l’ús del GPS també permet modificar les rutes al servei de l’usuari, de manera que els recorreguts es poden adaptar al gust del biker. Per promocionar aquesta nova iniciativa ja s’ha fet alguna sortida organitzada, com la que va unir Morella i Vallibona, seguint el recorregut del riu Cervol.

Campanya pels drets lingüístics