Home > La Tinença > El Ministeri d’Agricultura invertirà 1,3 milions a la Tinença per dinfondre la Xarxa Natura 2000

El Ministeri d’Agricultura invertirà 1,3 milions a la Tinença per dinfondre la Xarxa Natura 2000

Imatge de la Tinença (arxiu)Es contempla la construcció i dotació d’un centre d’interpretació a la Tinença de Benifassà
 
El Consell ha aprovat un conveni de col·laboració pel qual s’actualitza l’acord entre el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient relatiu a les actuacions de conservació de la Xarxa Natura 2000.

Al maig de 2010 les dos administracions van subscriure un acord de col·laboració la vigència del qual s’estenia fins a l’any 2014 i que, després de l’actualització aprovada hui, s’amplia fins a 2015. Així mateix, amb l’última modificació, i per motius de simplificació administrativa, s’ha refós en un únic text el conveni original i les modificacions successives.

Així, després de l’actualització aprovada pel Ple del Consell, s’establix una inversió, per part del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, de 1.332.000 euros per al període 2013-2015. Per la seua banda, la Conselleria de Medi Ambient s’encarregarà de redactar els projectes, elaborar els estudis necessaris i habilitar els terrenys per a executar les actuacions.

Les actuacions que s’executen en desplegament d’este conveni hauran d’ajustar-se al que preveu el Pla Estratègic del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat 2011-2017, en què s’inclouen la recuperació d’espècies de fauna i flora en perill d’extinció, la construcció de centres de recuperació d’estes espècies, centres d’interpretació de la Xarxa Natura 2000 i d’espais naturals protegits, o altres actuacions en la recuperació d’espais de Xarxa Natura 2000.
L’acord del Consell reconeix que la Xarxa Natura 2000 constituïx un dels instruments més valuosos amb que compten els països de la Unió Europea per a conservar la seua biodiversitat. És, per tant, necessari emprendre mesures dirigides tant a conservar i restaurar hàbitats essencials com a conservar, recuperar i reintroduir espècies de flora i fauna.

Actuacions concretes

De manera específica, el conveni de col·laboració establix una sèrie d’actuacions que es duran a terme entre els anys 2013-2015. Entre estos treballs destaca la construcció, principalment al llarg de l’any que ve, de la construcció i dotació d’un centre d’interpretació a la Tinença de Benifassà.

A més, s’ha destinat pressupost per al projecte d’execució de mesures contra la col·lisió i electrocució d’aus en àrees prioritàries a la Comunitat Valenciana, per a la restauració de zones humides com a hàbitat d’aus aquàtiques en perill d’extinció, per a treballs de restauració d’hàbitats degradats de les tres províncies o l’adequació de les instal·lacions del Centre de Recuperació d’Espècies La Granja a El Saler, així com la rehabilitació per a centre d’interpretació i exposició en el Parc Natural de la Serra Calderona.

Campanya pels drets lingüístics