Home > Gastronomia > Benicarló es prepara per a les VI Jornades del Peix i Polp de Llotja

Benicarló es prepara per a les VI Jornades del Peix i Polp de Llotja

jornadespolpllotja2014El 27 de setembre començaran les Jornades Gastronòmiques del Peix i Polp de Llotja de Benicarló amb les Jornades del Pinxo. Diumenge 5 d’octubre tindrà lloc a l’esplanada del port la Demostració Gastronòmica, amb una gran varietat d’arrossos i plats elaborats amb peix.

La sisena edició de les Jornades del Peix i Polp de Llotja de Benicarló està a punt de començar. El proper 27 de setembre arrancaran les Jornades del Pinxo, que s’allargaran fins al 5 d’octubre i que comptaran amb la participació de 20 bars i cafeteries. Els participants optaran a guanyar el premi al millor pinxo a través d’un concurs que organitza la Penya l’Arjub i que servirà per fer més visible aquestes jornades que a poc a poc es van consolidant en el panorama gastronòmic i festiu de Benicarló.

L’acte d’inici de les jornades tindrà lloc el mateix 27 de setembre a partir de les 20 hores a la plaça de la Constitució, on s’encendrà una garlanda com a reclam de la festa i on es repartiran els programes amb tota la informació sobre les cafeteries i els restaurants que participen en les jornades, així com els menús que ofereix cada establiment. L’acte el tancarà un concert a càrrec del grup de rock Benicarló Vademecum.

El plat fort de les Jornades serà, com cada any, la Demostració Gastronòmica que tindrà lloc el dia 5 d’octubre a la llotja. Els restauradors de Benicarló serviran autèntiques delícies gastronòmiques elaborades a base d’arrossos mariners i receptes amb el peix com a producte principal. La inauguració oficial serà a les 12 hores i les degustacions començaran a servir-se a partir de les 12.30 hores.

Els tiquets per a la Demostració Gastronòmica del 5 d’octubre es posaran a la venda a partir de les 11 hores al mateix recinte del port i inclouran, per un preu únic de dos euros, una ració d’arròs o fideuà i una beguda.

El regidor d’Agricultura, Eduardo Arín, ha assegurat que aquestes jornades són la millor manera de promocionar el peix de Benicarló i ha reconegut que enguany, des de la Regidoria d’Agricultura i Pesca, s’ha treballat molt per fer arribar aquestes jornades a tota la gent. Arín ha dit que vol convertir aquestes jornades “en un referent gastronòmic de primer ordre”, com ja ho són les jornades gastronòmiques de la Carxofa de Benicarló.

Descarregueu-vos aquí els menús de les Jornades del Peix i Polp de Llotja de Benicarló.

Campanya pels drets lingüístics