Home > Gastronomia > Les IV Jornades del Ranxo Mariner de Vinaròs completen l’oferta gastronòmica de setembre

Les IV Jornades del Ranxo Mariner de Vinaròs completen l’oferta gastronòmica de setembre

suquetranxovinaros2014Del 19 de setembre al 12 d’octubre, set establiments ofereixen tradicionals plats mariners

Vinaròs continua la seua dinàmica activitat gastronòmica amb les IV Jornades de Cuina del Ranxo Mariner, que se celebren del 19 de setembre al 12 d’octubre. Set establiments de la localitat recuperen tradicionals plats en què el peix i el marisc fresc són els grans protagonistes.

Aquestes jornades rescaten els guisats que preparaven els mariners a bord i que formen part del receptari tradicional de la localitat. El suquet de peix i l’arrossejat o la fideuà són els plats més emblemàtics, acompanyats per la bicicleta -vermut amb beguda gasosa- amb aperitiu i entrants com el sepionet de la punxa, l’escabetx de peix blau, el pop a la planxa o els llagostins, entre d’altres. Els menús tenen un preu de 28 euros (IVA inclòs), amb postres, cafè i celler. El restaurador Salvador Alcaraz explicava que “aquests plats són un tret diferenciador de la nostra gastronomia, per això els hem de seguir oferint”.

La regidora de Turisme, Elisabet Fernández, ha valorat com a molt positiu que “cada any, s’incrementa el nombre de restaurants que participen en aquestes jornades en què el peix i marisc fresc, tan característics de la nostra gastronomia local, són la matèria primera” i destacava “la implicació constant dels restauradors i l’Associació d’Hostaleria de Vinaròs amb la Regidoria de Turisme, per seguir marcant la diferència com a destinació turística amb la gastronomia com a actiu destacat”. Fernández recordava que “setembre és un mes amb molta activitat gastronòmica a Vinaròs. A aquestes jornades, se sumen el primer concurs Mercatxef, el XII Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí i els actes entorn del Dia Mundial de la Tapa” i convidava a “veïns i visitants a participar en aquesta ampla i atractiva oferta gastronòmica”.

Campanya pels drets lingüístics