Home > Gastronomia > L’Hotel Los Ángeles de Dénia, primer premi del XII Concurs de Cuina del Llagostí de Vinaròs

L’Hotel Los Ángeles de Dénia, primer premi del XII Concurs de Cuina del Llagostí de Vinaròs

Deu professionals aconsegueixen elevar el llagostí a ingredient d’alta cuina

L’Hotel Los Angeles (Dénia, Alacant) ha estat el guanyador de la XII Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí, organitzat per la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Vinaròs, amb la recepta Llagostí en salaó amb crema gelada d’all torrat, romesco i caviar oli d’oliva preparada pel cuiner Federico Guajardo, amb Juan Carlos Leuteneger com a ajudant. El premi té una quantia de 1.000 € i llagostí d’or i donarà l’oportunitat, al guanyador de poder entrar a la Selecció Nacional de Cuina, gràcies a un conveni que es signarà en breve entre l’Ajuntament de Vinaròs i la selecció. Els autors del plat explicaven que “el llagostí de Vinaròs té un sabor molt particular que hem treballat posant en salaó i tostant-lo a la flama”. Es dóna la circumstància que Guajardo va obtenir el 2n premi del concurs en la seua edició de l’any 2009.

El segon premi ha estat per als cuiners Alejandro Platero i Roberto Carlos del restaurant Macel•lum de València amb la recepta Llagostí de Vinaròs fumat amb fesols i naps. Com a premi obtenien 500 € i el llagostí de plata. Completava el palmarès JOVIAT, Escola d’Hoteleria (Manresa) i el seu cuiner Iván Margalef amb el plat Llagostí de Vinaròs con mandarina, olives i fonoll, aconseguint el llagostí de bronze i 300 € com a premi.

El president del jurat, el xef Kiko Moya, del restaurant L’Escaleta de Cocentaina, destacava que “el llagostí de Vinaròs és una matèria primera excel·lent i per si mateix ja compon un plat sense necessitat de molts artificis” i insistia en “la qualitat d’aquest concurs, que ja ha arribat a un nivell destacat en l’àmbit gastronòmic nacional “. La resta del jurat estava compost per Txaber Allué, responsable del videobloc El cocinero fiel; el periodista i crític gastronòmic Paco Alonso; el xef i representant de la Selecció Nacional de Cuina, Rafael Arroyo i Margarita Rodríguez, presidenta de l’Associació d’Hotels i Associació de Restauradors de Guardamar del Segura.

En l’acte de lliurament de premis han participat l’alcalde de Vinaròs, Juan Bautista Juan, la regidora de Turisme i Platges, Elisabet Fernández, i el diputat provincial de Turisme i vicepresident de la Diputació, Andrés Martínez. I, com ja és tradicional, una representació municipal de Guardamar del Segura -localitat agermanada gastronòmicament amb Vinaròs gràcies als llagostins-, presidida per la seua alcaldessa, Carmen Verdú, també participava en l’acte.

L’alcalde, Juan Bautista Juan, ha destacat que “el llagostí de Vinaròs és el gran protagonista i, en cada nova edició, ens sorprenem amb la preparació dels plats i la gran implicació i treball dels concursants”. Per la seua banda, la regidora de Turisme, Elisabet Fernández, insistia que “any rere any, aquest concurs es converteix en una ocasió única per donar a conèixer la nostra gastronomia, un dels eixos bàsics de la nostra promoció turística”.

En el transcurs de l’acte, es feia lliurament del premi a la tapa guanyadora del Llagostí Tapa Tour 2014, que realitzen establiments de Vinaròs i que requeia a l’Hostal-Restaurant Teruel.

Campanya pels drets lingüístics