Home > Els Ports > Morella posa en valor els productes autòctons amb els menús especials de la Fira

Morella posa en valor els productes autòctons amb els menús especials de la Fira

menusconversesmorella2014Deu restaurants de la localitat ofereixen menús especials per la celebració de la 758ª edició de la Fira, que tindrà lloc els dies 13 i 14 de setembre

Morella posa en valor els productes autòctons amb menús especials per la celebració de la 758ª edició de la Fira. Deu restaurants han elaborat unes propostes que pretenen promocionar la carn i productes locals, adaptant-los a la cuina d’avantguarda. Els menús es poden degustar en els establiments fins al pròxim 14 de setembre, dia en què conclou la Fira.

La regidora de turisme, Maria Rallo, destaca que “la Fira és un gran aparador per mostrar els nostres productes i promocionar la qualitat de la nostra cuina”. En aquest sentit, ha agraït la implicació dels restauradors i destacava que “el sector turístic de Morella està sempre esforçant-se per innovar i oferir la major qualitat als nostres veïns i visitants”.

La Fira de Morella és un gran marc promocional dels principals sectors de la localitat: el ramader i agrícola i el turístic i comercial. Per això, els dies 13 i 14 de setembre, la localitat tornarà a comptar amb nombrosos expositors, tant de ramat i maquinària, com dels productes més diversos. A més, la Fira arriba ja a la 758ª edició, sent la més antiga de la Comunitat Valenciana i rebent milers de visitants anualment. Aquest any també s’ha incorporat una gran novetat, com és l’espectacle de doma eqüestre en llibertat. Santi Serra, guanyador de l’edició de 2012 del programa televisiu “Tu sí que vales” i de la Show Cup Equitana 2013 protagonitzarà una gran actuació el proper dissabte dia 13 de setembre a les 22:30 hores.

Menús Converses de Morella
Paral·lelament a aquests menús, als restaurants es pot trobar l’especial de les jornades Converses de Morella. Aquesta iniciativa romandrà a les cartes fins a finals d’any i pretén recordar la principal trobada que ha albergat la localitat en la seva història i de la que es compleixen 600 anys, a través de menús basats en els productes i el menjar del segle XV.

Cal recordar que le Converses de Morella van ser el moment de més rellevància de Morella. En ple Cisma d’Occident, moment de gran crisi de l’Església Catòlica en el que arriben a coincidir dos i tres papats de forma simultània, Benet XIII (el Papa Luna), el rei Ferran d’Antequera i Sant Vicent Ferrer es van reunir durant més de un mes al Convent de Sant Francesc per intentar solucionar el conflicte. Durant aquests mesos de juliol i agost de 1414, Europa va mirar a Morella, ja que aquí es va poder solucionar el Gran Cisma que portava quatre dècades dividint l’Església. Finalment, el rei i el frare no van aconseguir l’abdicació del papa.

Campanya pels drets lingüístics