Home > Els Ports > L’esport, la solidaritat i la festa s’uneixen en una jornada de gran activitat a Morella

L’esport, la solidaritat i la festa s’uneixen en una jornada de gran activitat a Morella

spinningmorella2014xMorella rep el Camí Solidari per les malalties rares, celebra el II Marató de spinning i la III Oktoberfest

Morella ha rebut avui a la caravana del Camí Solidari 2014. Aquesta ruta la realitzen els brigadistes forestals d’Imelsa, Víctor Cerdà i Raúl Zurriaga, per recaptar fons per les malalties rares. Junts, pugen 31 cims de la Comunitat Valenciana, realitzant 1704 quilòmetres corrent en un sol mes. A més, a aquest acte solidari s’ha unit a l’esport, amb el II Marató Cicle Indoor d?spinning i el futbol, i la festa, amb la III Oktoberfest Ports, per fer que sigauna jornada de gran participació.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha rebut avui al migdia a la caravana del Camí Solidari. L’edil els ha donat ànims per als últims dies, que són els que afrontaran aquesta setmana. A més, assenyalava que “aquesta ruta és un gest de gran solidaritat, que converteix l’esforç físic de dues persones en la consecució de fons que beneficien milers de persones, que pateixen malalties poc comuns”.

Aquest projecte és un repte esportiu i solidari que es va celebrar per primera vegada el setembre de 2013, quan Víctor Cerdà, va recórrer a peu tota la província de València, passant pels 266 municipis que la componen.
Gràcies a aquesta iniciativa, el brigadista va rebre el Premi Anual a la Solidaritat de Feder (Federació Espanyola de Malalties Rares), que li va lliurar l’actual Reina d’Espanya, Letizia Ortiz. En aquesta edició, que va començar el 18 de setembre i finalitzarà el mateix dia d’octubre, ascendeix, al costat de Raúl Zurriaga, 31 cims de la Comunitat Valenciana, realitzant 1704 quilòmetres i superant un desnivell positiu de 45.000 metres, el que equival a pujar 5 vegades l’Everest.

II Marató Cicle Indoor de spinning
En la jornada d’avui també s’ha celebrat la segona marató cicle indoor de spinning, que ha comptat amb una gran participació. En total, més de cent persones han practicat aquest esport a la plaça Colón. L’spinning ha experimentat un gran auge a Morella i cada vegada són més veïns els que el practiquen al Centre Lúdic i Esportiu Jaume I. La marató també ha omplert d’ambient aquest punt, congregant a centenars de veïns i veïnes durant tot el dia. D’altra banda, l’esport també és protagonista avui a la Fàbrica Giner, amb la trobada de 1a Regional entre el Morella i el Càlig.

III Oktoberfest Els Ports
Aquesta nit serà el torn de la tercera Oktoberfest Ports. Aquest any es presenta amb novetats, com l’espectacle del mag Yunke, un dels més famosos de tot el país, a les 20 hores. A la nit, el torn serà per a la festa amb diverses actuacions musicals, cerveses d’importació, menjar i un llarg etcètera. Aquesta festa es torna a organitzar sota la fórmula de col?laboració publico-privada, mitjançant la qual un empresari local assumeix el risc de la inversió i l’Ajuntament de Morella cedeix les instal?lacions.

Campanya pels drets lingüístics