Home > Els Ports > Vilafranca conclou les jornades de bolets amb èxit de participació

Vilafranca conclou les jornades de bolets amb èxit de participació

boletsvilafranca2014Les jornades de bolets de Vilafranca, que s’han desenvolupat durant aquest cap de setmana a l’Alberg La Parreta, han conclòs amb èxit de participants. Durant tot el cap de setmana els veïns de la vila i nombrosos aficionats que han visitat la població han tingut l’oportunitat de conèixer els secrets dels bolets. Les jornades han comptat amb sortides al bosc i amb interessants xerrades per oferir més informació sobre els bolets, el comportament que han de seguir els cercadors o la forma de cuinar.

L’expert en sanitat Carles Escrig ha ofert una xerrada sobre els tipus de varietats, la collita i la seva conservació. Així mateix ha alertat sobre la importància de conèixer els bolets que es posen a la paella.

En el si de les jornades s’han dut a terme tallers per idenfitificar bolets i activitats que han permès als nens introduir-se en aquest món.

Una de les sensacions de les jornades ha estat el taller de cuina micològica a càrrec de Maria Antònia Agut, de Casa Ramón d’Atzeneta del Maestrat.

L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ha destacat la dinamització del pont d’octubre que ha suposat l’activitat. Així mateix ha incidit que Aragó ha de ser el model regulatori per a les comarques castellonenques.

-Els Restaurants i comerços ofereixen productes elaborats amb bolets

Restaurants, forns i carnisseries de Vilafranca participen en aquestes jornades oferint plats i productes artesanals realitzats amb bolets. Hi participen: el restaurant L’Escudella, Els Arcs i el bar Avinguda. Les carnisseries Raquel, Just i Noel, així com els forns Ripollès, El forn de Pipa i el forn Panader Nou, així com el forn Barreda.

Campanya pels drets lingüístics