Home > Gastronomia > El restaurant Tràngol guanya el Premi al millor pinxo de carxofa de Benicarló

El restaurant Tràngol guanya el Premi al millor pinxo de carxofa de Benicarló

El pinxo ‘Quan la carxofa està a l’horta’, del restaurant vermuteria Tràngol, ha estat el guanyador de la cinquena edició del Premi al millor pinxo de carxofa. El bar restaurant Xanadú i la taverna Nuevo Rayfe han guanyat el segon i tercer premi respectivament.

Avui s’han donat a conèixer els guanyadors del Concurs del Pinxo de Carxofa que organitza des de fa cinc anys la Penya Mechero per reconèixer el treball dels bars, restaurants i cafeteries que participen activament, i cada any més, de les Jornades del Pinxo, que van començar el passat 9 de gener i que s’allargaran encara fins al 25 de gener.

El jurat del concurs ha considerat que el pinxo ‘Quan la carxofa està a l’horta’, del restaurant Tràngol, és el millor de l’edició d’enguany. Segons el xef del restaurant, Héctor Roca, és un pinxo que evoca el paisatge agrícola, amb la carxofa com a protagonista. El contingut és un picat d’hamburguesa i unes molles ibèriques que simbolitzarien la terra, acompanyats d’un saltejat de verdures diverses, calçots a la brasa, tomata cuita a baixa temperatura i carxofes elaborades de diferents maneres (saltejades, confitades i xips de carxofa). Tot, decorat amb una maionesa verda i confitura de carabassa.

El jurat també ha volgut reconèixer la qualitat de les propostes elaborades pel bar restaurant Xanadú, que ha aconseguit el segon premi amb el pinxo ‘Café amb llet i lectura’, i la taverna Nuevo Rayfe, una de les precursores de les Jornades del Pinxo, que ha guanyat el tercer premi amb el pinxo ‘Carxofa Rayfe Premium’.

El regidor d’Agricultura, Eduardo Arín, i la representant de la Penya Mechero, Ruth Martí, han entregat els premis als guanyadors i han reconegut la consolidació i projecció de les Jornades del Pinxo, que dinamitzen l’activitat als bars i restaurants de la ciutat i ajuden a promocionar la cuina de la carxofa. El jurat ha reconegut l’elevat nivell i la gran qualitat dels pinxos que s’han presentat al concurs i ha recordat que, a banda del sabor, a l’hora de valorar els pinxos es tenen en compte altres criteris com la presentació, el servei o el protagonisme que se li dóna a la carxofa.

A banda d’aquests premis oficials, la Penya Mechero ha convocat un premi popular que es pot votar a través de la pàgina de Facebook Premi Pinxo Carxofa Benicarló, on estan penjades totes les imatges dels pinxos que participen en el concurs.

Campanya pels drets lingüístics