Home > Turisme > La Regidoria de Turisme de Vinaròs confirma a Fitur 2015 la dinàmica positiva del sector

La Regidoria de Turisme de Vinaròs confirma a Fitur 2015 la dinàmica positiva del sector

balansfiturvross2015S’ha incrementat en un 20% el nombre de visitants a l’estand de la Comunitat Valenciana i en un 12% a la cita firal

La Regidoria de Turisme de Vinaròs realitza un balanç molt positiu del seu pas per Fitur 2015 confirmant la tendència de creixement a l’alça en el sector turístic. La regidora de Turisme, Elisabet Fernández, destaca que “hem percebut un interès creixent per l’oferta turística que estàvem presentant, que està acompanyat pels números positius, quant a assistència de professionals i visitants”. Des de la Conselleria d’Indústria, Economia, Turisme i Ocupació s’ha quantificat en un 20% l’increment de visitants a l’estand de la Comunitat Valenciana, confirmant “la dinàmica positiva del turisme, així com l’estat d’optimisme i confiança en el qual s’ha desenvolupat la Fira dins d’un escenari de recuperació “, en paraules del conseller Máximo Buch. Per part de l’organització de la cita firal, la 35a edició s’ha tancat amb un rècord de participació, arribant gairebé els 125.000 professionals, de més de 100 països, i una estimació de prop de 225.000 en total, inclòs el públic de cap de setmana.

La participació de Vinaròs a Fitur 2015 va tenir un dels seus punts àlgids, pel que fa a promoció, amb la celebració del showcooking de Llagostí de Vinaròs, a càrrec dels cuiners Salvador Alcaraz i Roberto Belmonte, en què es van repartir 14 quilos de llagostins a més de 150 racions de ‘Ametllat de Llagostí’. L’acte va comptar amb repercussió pràcticament immediata, a través dels mitjans de comunicació en línia. Dins de la promoció, Vinaròs comptava amb fullets i flyers amb què s’anunciaven els actes més destacats del Carnaval 2015, festivals i accions de foment de turisme familiar i gastronòmic, amb la inclusió de productes locals a l’estand provincial Ruta Sabor. A més, en l’apartat de reconeixements, Vinaròs recollia el distintiu Q de Qualitat Turística per a la Tourist Info.

Pel que fa als diferents reunions i contactes mantinguts, l’edil de Turisme de Vinaròs, Elisabet Fernández, participava en la reunió de ATURFAM, que integra destinacions turístiques i empreses implicades en la dinamització del turisme familiar, així com en l’assemblea de Saborea España, en la qual s’aprovava el Pla de Treball per al 2015, amb accions com consolidar el segell creat el passat any amb el qual Saborea España reconeix la qualitat i l’origen de determinats productes alimentaris de les diferents destinacions. Fins al moment, un total de 15 productes han obtingut aquesta distinció. A més, entre les apostes per al proper any destaca l’organització de la quarta edició del Dia Mundial de la Tapa, al mes de setembre, accions de suport i intercanvi entre les destinacions, tasques de promoció nacional i internacional. També s’establien contactes amb diferents empreses interessades a comptar amb el suport de la Regidoria, per la seva vinculació amb la localitat, com Close2me o la cadena hotelera RH.

Elisabet Fernández destacava que “durant tot el transcurs de la fira, es concreten accions a desenvolupar, tant a nivell institucional com empresarial, demostrant l’interès que desperta Vinaròs i la implicació amb què comptem en el desenvolupament de línies estratègiques de promoció, com el turisme familiar o el turisme gastronòmic “.

Campanya pels drets lingüístics