Home > Els Ports > Morella millora les pistes de les muntanyes públiques

Morella millora les pistes de les muntanyes públiques

rafaelpallares2014La falta d’inversió de les administracions en els últims anys i l’episodi de pluges del mes de març havien deixat intransitables algunes pistes de les muntanyes públiques

L’Ajuntament de Morella ha aconseguit inversions per millorar les pistes de les muntanyes públiques. La manca d’inversió en els últims anys i el capítol d’abundants pluges del mes de març havien deixat, moltes d’elles, en molt mal estat. D’aquesta manera, s’ha actuat en les pistes de les muntanyes de Pereroles, Vallivana, Carrascals i Herbeset.

El regidor de desenvolupament rural, Rafa Pallarés, assenyala que “aquestes actuacions són importants, ja que en els últims anys, la Conselleria de Medi Ambient no havia invertit pràcticament en actuacions d’aquest tipus i després de les pluges del mes de març, algunes pistes dels monts públics havien quedat pràcticament intransitables”. A més, afegeix que “ara l’accés als monts públics està en bon estat i s’han millorat també algunes pistes interiors, quan anem de cara a la temporada que més visitants reben els boscos, com seran els mesos de setembre i octubre”.

Morella té extens terme municipal de 400 km2, en el qual es troben quatre muntanyes públiques. L’empresa pública Tragsa ha estat l’encarregada de realitzar aquestes millores, que afavoriran l’accés a les muntanyes públiques i la circulació pels mateixos, ja que algunes pistes havien quedat intransitables. A més, s’han realitzat les actuacions quan estem pròxims a l’època de tardor, que és quan les muntanyes reben una major afluència de visitants, gràcies a la recol·lecció de bolets, el senderisme o l’activitat cinegètica.

L’estat de les pistes es va veure agreujat pel capítol de pluges del mes de març. Cal recordar que a l’Observatori Meteorològic de la ciutat es van registrar més de 300 litres per metre quadrat entre els dies 19 i 25 de març, que van provocar talls de trànsit en carreteres, despreniments en diversos punts o filtracions en edificis.

Campanya pels drets lingüístics