Home > Gastronomia > Alamar, de l’Hotel Vincci Selección de Benalmádena, primer premi del XIII Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs

Alamar, de l’Hotel Vincci Selección de Benalmádena, primer premi del XIII Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs

alamarvinarosconcursllagosti2015Els Brancs de Girona obté el segon premi i el Club Nàutic de Saragossa aconsegueix el tercer

El restaurant Alamar, de l’Hotel Vincci Selecció Aleysa (Benalmádena, Màlaga) ha estat el guanyador de XIII Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí, organitzat per la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Vinaròs. Els cuiners Daniel García Peinado i Eva Moncayo han estat els autors de la que s’ha considerat com a millor recepta de les deu presentades a concurs: Llagostins de Vinaròs amb plàncton, umami i algues. El premi té una quantia de 1.000 € i llagostí d’or.

El segon premi es concedia al restaurant Els Brancs (Roses, Girona) amb el plat Llagostí de Vinaròs especiat i coco verd, cuinat en fulla de plàtan, obra de Javier Aguilera González i Javier Andrade, amb 500 € de premi i el llagostí de plata. Finalment, el tercer premi era per al Club Nàutic de Saragossa i el cuiner José Miguel Sánchez Zampaña, la recepta a concurs era Llagostí de Vinaròs a la brasa d’alzina, puntallete cremós i algues, amb llagostí de bronze i 300 € amb premi.

El president del jurat, el xef Luis Arrufat, que va ser guanyador del concurs en l’edició del 2009 destacava “l’alt nivell dels cuiners participants i del certamen”. Completaven el jurat el xef Miguel Barrera, propietari del restaurant Cal Paradís de la Vall d’Alba -únic restaurant de la província de Castelló amb estrella Michelin-, el cuiner Carlos Durán, capital de la Selecció Nacional de Cuina, la blogguera i crítica gastronòmica Cova Morales, i el xef i propietari del restaurant Chema de Guardamar del Segura, Alejandro García.

El diputat provincial Juan Bautista Juan, recordava que “aquest concurs, en els seus tretze anys d’història ha aconseguit situar Vinaròs en el panorama de l’alta cuina nacional” i destacava “el suport que se li proporciona des de la Diputació Provincial, amb iniciatives com la Ruta dels Sabors”. L’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, assenyalava que “per aquest concurs han passat, al llarg dels seus tretze anys d’història, cuiners, que ja es troben al capdamunt de la cuina a nivell nacional” i recordava “el valor de un producte de milla marina zero, com és el nostre llagostí i la importància que, en el seu recorregut, té el sector pesquer de Vinaròs” així com la promoció realitzada des del consistori en la línia del turisme gastronòmic.

En el transcurs de l’acte, es feia entrega del premi a la tapa guanyadora del Llagostí Tapa Tour 2015: Trio de llagostins, a càrrec del restaurant Rafel lo Cristalero.

Campanya pels drets lingüístics