Home > Gastronomia > La Demostració Gastronòmica del Peix i Polp de Llotja serveix més de 1.400 racions

La Demostració Gastronòmica del Peix i Polp de Llotja serveix més de 1.400 racions

demostraciopolpblo2015En poc més d’una hora, es van servir les més de 1.400 racions que havia preparat l’Agrupació de Restauradors per a la Demostració Gastronòmica del Peix i Polp de Llotja que va tindre lloc ahir al Port de Benicarló. La gran participació va ser la nota destacada d’una jornada que va servir per a donar el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques als restaurants, que s’allargaran fins a l’1 de novembre.

L’esplanada del Port de Benicarló es va omplir de gom a gom ahir de matí per disfrutar de la degustació d’arrossos mariners i fideuà que van preparar 13 restaurants de Benicarló: Restaurant El Cortijo Hnos. Rico, Hotel Restaurant Rosi, Parador de Benicarló, Restaurant Braseria Sant Gregori, Restaurant Chuanet, Centre Integrat Públic de Formació Professional (CIPFP), Restaurant Neptuno, Pau Restaurant & Events, Restaurant Pizzeria Mare Meua, Restaurant Vermuteria Tràngol, Asador Sidreria Gasteiz, Restaurant Taperia Xanadú i Bar Restaurant La Bocana del Port.

Els alumnes del cicle de Serveis en Restauració del CIPFP van ser els encarregats de servir les 1.400 racions, preparades a base d’una gran varietat d’arrossos i fideuades. Pel que fa al polp, es van servir uns 400 quilos, cuinats de diverses maneres: amb arròs, patates, allioli, salses, etc. A més, la Confraria de Pescadors va col·laborar preparant vuit ranxos mariners.

La nova ubicació (a la zona on es fan els bous), oberta completament al mar, va suposar un nou atractiu per a l’acte, que va servir un any més per donar el màxim suport al sector mariner de la ciutat i als seus productes estrella: el peix i el polp. L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, declarava que «podem estar orgullosos de tot el col·lectiu de restauradors de Benicarló, perquè treballen tot l’any. Ells han traslladat avui fins a aquí una mostra del que podem trobar en els seus establiments”. Per la seua banda, la regidora de Turisme, Rosana Marzá, agraïa l’esforç a totes les entitats i persones que han fet possible tant les jornades com la degustació a peu de port, així com a la Diputació de Castelló i la Generalitat, que han col·laborat en l’organització d’unes Jornades que s’allargaran durant tot el mes d’octubre en els restaurants de la localitat.

Consulteu aquí els menús de les Jornades Gastronòmiques del Peix i Polp de Llotja de Benicarló.

Campanya pels drets lingüístics