Home > Cultura > La tercera Miscel·lània Culinària homenatja la cuina de la Casa del Marqués

La tercera Miscel·lània Culinària homenatja la cuina de la Casa del Marqués

cartellmiscellania2015El proper 25 d’octubre tindrà lloc la tercera edició de la Miscel·lània Culinària, una cita imprescindible per als amants de la gastronomia i la cultura. Música en directe, degustacions i l’actuació de Javier F. Panadero seran algunes de les activitats pensades per a una jornada que enguany ret homenatge a la cèlebre cuina de la Casa del Marqués.

Les regidories de Cultura, Comerç i Turisme i Promoció Econòmica s’han tornat a aliar per organitzar la tercera edició de la Miscel·lània Culinària, després de l’èxit obtingut els dos anys anteriors. El Magatzem de la Mar tornarà a ser l’escenari d’aquesta trobada que tindrà lloc diumenge 25 d’octubre i que, lluny de ser una fira gastronòmica a l’ús, oferirà un ampli ventall d’activitats que giraran al voltant de la gastronomia des d’un punt de vista cultural però també com un nínxol de mercat per explotar.

El programa, encara per tancar definitivament, serà una barreja molt ben pensada d’activitats i experiències artístiques relacionades amb la gastronomia amb referències al cinema, a la literatura i una part de degustació de pans, d’olis, cerveses i un espectacle del conegut divulgador científic Javier F. Panadero, que oferirà el xou «La ciència a la cuina». La Penya Setrill, referent social cultural i també gastronòmic de Benicarló, també participarà en la jornada, així com Abacs (Associació Benicarlanda d’Amics de la Ciència i la Salut).

El Magatzem de la Mar acollirà de nou aquesta marató cultural que tindrà lloc durant tot el dia i que servirà, també, per descobrir possibles oportunitats de negoci vinculats a la gastronomia i per posar a disposició de nous emprenedors nous sectors amb possibilitats.

Artistes, creadors i empresaris a banda, la protagonista d’aquesta tercera edició de la Miscel·lània Culinària serà la cuina de la Casa del Marqués, com ja es pot veure en el cartell, amb una ceràmica gran valor i un dels pocs exemples que es conserven encara in situ.

La regidora de Comerç i Turisme, Rosana Marzá, ha destacat la importància que la Miscel·lània «fusiona motors econòmics molt importants, no només de Benicarló, sinó de les poblacions veïnes» i ha definit la jornada com una «activitat estrella de la programació de la cultura, la promoció econòmica, el turisme i la gastronomia». Per la seua banda, el regidor de Cultura, Josep Barberà, ha posat èmfasi en la necessitat de mostrar «els nostres productes de qualitat, els que tenim al costat de casa» i ha ressaltat el fet que «la Miscel·lània és el resultat de la col·laboració de diferents àrees de l’Ajuntament i mostra la transversalitat amb la qual intentem treballar».

Campanya pels drets lingüístics