Home > Medi Ambient > El regidor d’agricultura de la Jana, defensa el món rural en el Parlament Europeu

El regidor d’agricultura de la Jana, defensa el món rural en el Parlament Europeu

agriculturaeuroparlament2015El regidor d’agricultura de l’Ajuntament de la Jana, Àlex Vilanova, va participar fa un dies, en una jornada sobre agricultura sostenible i gestió del territori que es va celebrar en la seu del Parlament Europeu de Brussel·les.

Esta jornada organitzada pel grup The greens/European Free Alliance del Parlament Europeu i moderada per l’europarlamentari Jordi Sebastià, va comptar amb la presència d’un grup de persones relacionades amb el món rural de l’Estat, però principalment del País Valencià: organitzacions agràries, xicotets productors, associacions en defensa de la ramaderia expansiva, etc. Així com la presència de dos alts funcionaris de les institucions europees que treballen amb la PAC, Clunie Keenleyside y Sulima Krzysztof.

“En la meua exposició vaig intentar que la Unio Europea se n’adone de la importància de tindre un món rural viu, els nostres pobles necessiten ajudes per no quedar-se despoblats, no podem consentir que tots els joves tinguen que marxar a viure i treballar a les ciutats. Actualment ens trobem amb molts problemes per accedir a un lloc de treball en el sector agrari i ramader. Un poble sense gent jove esta condemnat a la mort. El PDR 2015-2020 ha d’anar destinat a donar sortida a estos problemes i s’han d’assignar a projectes de desenvolupament econòmic, sostenible i social de les zones rurals, no com fins ara que anaven a projectes de dubtosa rendibilitat” va indicar el regidor d’agricultura Àlex Vilanova Pla.

En esta jornada vam compartir experiències amb altres persones que treballen en la defensa i el desenvolupament sostenible del món rural valencià i vam aprofitar per conèixer el funcionament del Parlament Europeu i especialment de la comissió d’agricultura on es gestiona la PAC .

“També vaig aprofitar per explicar les diferències que hi ha en les ajudes al sector de l’oli d’oliva, ja que ens trobem que en la zona de la Jana (Maestrat) tot i ser una zona de muntanya minifundista, rep molt menys ajudes que altres zones on l’estructura agrària és molt més gran i si ho comparem amb zones paregudes d’altres parts d’Europa, ens adonem que estem a la cua de les ajudes de la PAC, per tant, això s’ha de millorar si no volem que les terres de secà del Maestrat es queden abandonades, amb el perill que això suposa per a l’estructura social dels nostres pobles i els problemes mediambientals que això pot suposar” va concloure Àlex Vilanova.

Campanya pels drets lingüístics