Home > Cultura > El CEIP Ródenas de Benicarló ja és Comunitat d’Aprenentatge

El CEIP Ródenas de Benicarló ja és Comunitat d’Aprenentatge

aprenentatgerodenas2016El passat dimecres 24 de febrer, a les 19 hores, el CEIP E. M. Ródenas de Benicarló va celebrar una assemblea a l’auditori Pedro Mercader de Benicarló per tal d’informar, a la comunitat educativa del centre, del projecte Comunitats d’Aprenentatge, pioner i innovador a la nostra comarca. L’assemblea va ser un èxit de participació on no sols van acudir pares, mares i familiars dels alumnes del centre sinó també molta altra gent que tenia curiositat per conèixer en que consistia aquest projecte.

L’assemblea començà amb l’acte de benvinguda i presentació per part del director del centre Ximo Besalduch, de la inspectora d’educació Maria José Arnau, la subdirectora general d’ordenació i innovació educativa Anna Marí i l’alcaldessa de Benicarló Xaro Miralles.

Posteriorment fou Aitor Gómez, investigador del Centre Especial d’ Investigació en Teories i Pràctiques Superadores de Desigualtats (CREA) de la Universitat de Barcelona, qui exposà en què consistia el projecte. Seguidament, en un vídeo elaborat per voluntaris/es, alumnes i mestres del centre, s’explicava de primera mà algunes de les actuacions d’èxit que ja s’estan realitzant al centre i que formen part del projecte. Actualment es pot vore a la web del cole.

Finalment, el cap d’estudis del centre Darío Herrera, la coordinadora del projecte en el centre Mònica Virgos, el ponent Aitor Gómez i, la coordinadora del servei de formadors del professorat Ester Roca, donaven resposta a tots els dubtes que pogueren tindre els presents a l’acte.

Cal tindre en compte que el projecte de Comunitats d’Aprenentatge es va presentar als pares i mares una volta el claustre del Ródenas, internament, l’havia votat i aprovat majoritàriament. Aquesta iniciativa pedagògica posa en marxa una sèrie d’Actuacions Educatives d’Èxit avalades pel VI Programa Marc de la Unió Europea i tracta d’obrir l’escola a l’entorn i afavorir la participació de tothom. Pretén transformar l’entorn per a millorar el nivell d’aprenentatge de l’alumnat i el grau de convivència en el centre.

Durant tota una setmana i fins al passat dos de maig, els pares i mares pogueren votar, tant per mitjà d’urnes com de forma online, per tal de decidir si l’escola l’havia de portar endavant.

Acabada la votació, amb una participació del 63% dels pares i mares, l’escrutini es realitzà el passat divendres dia quatre davant de representants de mestres i pares/mares del centre donant com a vàlids els següents resultats:

Dels 421 pares que van votar 399 van dir Sí al projecte de Comunitats d’Aprenentatge, mentre que 21 digueren No i 1 vot fou en blanc.

És d’aquesta forma que tant mestres com pares i mares es posen d’acord i aposten conjuntament pel nou projecte i com, al mateix temps, s’obrin les portes per a establir les estructures organitzatives al centre necessàries per afavorir la major participació de la comunitat educativa en la presa de decisions.

Des del claustre de mestres del CEIP Eduardo Martínez Ródenas donem les gràcies a totes les famílies per la seva participació i per contribuir a fer possible aquest apassionant nou projecte que ara durem avant de forma conjunta.

Finalment animem a tothom que vulgue conèixer més coses d’aquest projecte vagen a la següent pàgina web http://utopiadream.info/ca/

Campanya pels drets lingüístics