Home > El Maestrat > Sorlí: “’A la Valenciana’ és l’única garantia contra els sismes del Castor, l’amenaça del fracking i les prospeccions en Columbretes”

Sorlí: “’A la Valenciana’ és l’única garantia contra els sismes del Castor, l’amenaça del fracking i les prospeccions en Columbretes”

La número u al Congrés assevera que, “enfront de la campanya de la por pel canvi imparable que representem, cal respondre que el que dóna terror són els terratrèmols que provoca l’antiga política”

Varella assevera que “en el nostre model ambiental seguirem al costat de la gent per  blindar la nostra terra a amenaces com el fracking o les prospeccions a Columbretes”

Bretones: “apostem per un nou paradigma ambiental, amb una economia sostenible, no només socialment, sinó també que siga respectuosa amb el territori


La candidatura ‘A la Valenciana’, conformada per Compromis, Podem i EU, ha tornat a ‘prendre’ aquesta nit els carrers d’una altra ciutat en la qual la pluralitat ha possibilitat les polítiques de canvi des de fa un any. De nou en un acte obert i de ‘carrer’, la plaça de l’Escribano ha acollit les veus de la candidatura “de la gent i dels somriures”. L’acte en la capital del Maestrat ha servit per tornar a posar sobre la taula el “posicionament clar i rotund de la candidatura de confluència contra el Castor i contra l’amenaça del fraking”, segons ha manifestat la cap de llista al Congrés, Marta Sorlí. “Des del principi, hem liderat la batalla contra l’estafa del Castor, que ha sigut una pífia que ha costat milers de milions d’euros a la ciutadania i davant tots vosaltres ens comprometem a ser la garantia per frenar projectes com a este, blindar Castelló contra el fracking i impedir l’amenaça d’accions similars com les prospeccions en Columbretes”. Davant una campanya en la que “la resta de partits estan apel·lant a la por per a frenar el canvi imparable que representem, la ciutadania del Maestrat ha de respondre que no s’ha de témer el canvi, sinó els sismes provocats per subordinar la nostra terra a grans empreses”. 


Sorlí ha destacat que van ser les forces del canvi les que van propiciar a la Diputació, a les Corts i a  totes les instàncies els acords unitaris per a desmantellar el Castor. “La diputada que us parla va ser l’única representant de Castelló que va intervenir en el Congrés, durant la legislatura fallida, per a reclamar el desmantellament del Castor, una amenaça per a la tranquil·litat de la ciutadania del Maestrat i per al medi ambient”.

“La pífia del Castor, que només ha beneficiat a Florentino gràcies al ràpid pagament de la indemnització per part del PP i a l’acord de ‘los otros’ amb l’empresa –en referència al PSOE-. No obstant açò, les plataformes ciutadanes han elevat a Europa les seues queixes contra aquesta indemnització, que ara s’estudiaran. A la valenciana estarà al costat de la ciutadania, com ha vingut demostrant”. “Els nostres objectius ambientals, igual que ho van ser abans d’eleccions, se centren principalment en el blindage de les nostres comarques davant el fracking i a desmantellar el Castor per a apostar per un model més sostenible”.

En aquest sentit s’ha manifestat la número dos de la candidatura al Congrés, Claudia Varella, qui ha recordat que “va ser també la ciutadania qui va capitalitzar la lluita contra el fracking, que amenaçava l’aqüífer del Maestrat i la qualitat de les aigües de més de la meitat de la nostra demarcació”. “En aquest projecte de canvi defensem els interessos i les necessitats de la ciutadania i de la gent, enfront dels qui defensen  Florentino i les grans empreses energètiques”, ha insistit.

“El 26J decidim entre aquells que defensen les empreses de Panamà o els que defensem la gent normal, que paga sus impuestos”, ha afegit Varella.

En un acte conduït pel regidor de Vinaròs Jordi Moliner també ha intervingut el número tres al Congrés, Sebastián Bretones, qui ha insistit que el model que defensem “no solament ha de ser sostenible ambientalment, sinó socialment, és un canvi integral, per això derogarem les reformes laborals i escometrem canvis per a acabar amb la temporalitat i amb la precarietat dels contractes”.

Campanya pels drets lingüístics