Home > Els Ports > Morella inicia la setmana de festes amb activitats per a tots els públics

Morella inicia la setmana de festes amb activitats per a tots els públics

perkutadamorella2016En la jornada d’ahir, Morella celebrà el 15 d’agost amb la desfilada de la Dansa dels Pelegrins i la presentació dels Majorals de Sant Antoni

En la jornada d’ahir s’iniciaren les tradicionals festes de Morella amb els actes del 15 d’agost, que tornaren a realitzar-se amb Majorals de Sant Antoni, que són part dels membres de l’Associació Morella a Cavall. A més, van tornar a desfilar els pelegrins abans de la solemne missa i la processó de la Marededéu d’agost.  Els actes culturals que van tindre lloc durant el cap de setmana deixen pas als quatre dies de “bous”, de fet, ahir a la vesprada tenia lloc la muntada de cadafals en els carrers dels porxes que durant aquest dies es transformen en recinte taurí. Milers de persones es donaren cita a la plaça per gaudir de la muntada dels cadafals i l’actuació de la Batucada de Morella “Perkutada”, que ompliren d’ambient i festa la jornada.  Per la nit la Plaça de Bous era l’escenari de la solta de vaquetes amb discomóbil organitzat per la Penya El Bou Morella.

Actes que han continuat aquesta matinada amb el tradicional repartiment de figues i aiguardent a càrrec dels Quintos i Quintes 2016 i l’entrada de bous i vaques des la ramaderia Alicia Chico, que seran soltades aquesta vesprada a partir de les 16.00 h. Els més menuts tenien una cita aquest matí al Teatre Municipal amb la projecció de la pel·lícula “El viaje de Arlo”. Així mateix, demà al matí també tenen el tradicional concurs de dibuix a l’Ajuntament.
Aquesta nit també podrem gaudir a la Plaça San Joan de l’actuació de la Rondalla de Morella, per a tot seguit continuar amb la festa en la plaça de Bous amb Bou embolat i solta de vaques amb discomóbil també organitzat per la Penya El Bou.

D’aquesta manera, la regidora de festes, Rocio Querol, agraeix la implicació de les associacions del municipi i tota la gent en general, per la implicació en l’organització d’aquests dies festius, que no serien possible sense la complicitat de tothom. Els veïns i visitants de Morella s’endinsen en uns dies de germanor on gaudir  dels berenars i els soparets amb els amics disfrutant de les activitats que el consistori junt a la participació de les entitats i associacions del municipi fan possible en les tradicionals festes de Morella.

Campanya pels drets lingüístics