Home > Els Ports > Morella viurà la 760ª edició de la Fira més antiga els dies 9, 10 i 11 de setembre

Morella viurà la 760ª edició de la Fira més antiga els dies 9, 10 i 11 de setembre

firamorella2016cartellLa Fira és un espai d’unió de tots els sectors econòmics de Morella i el moment anual de reivindicació del sector primari. Aquest any s’han introduït novetats que potenciaran més la Fira de Morella

Morella celebrarà els propers 9, 10 i 11 de setembre la 760ª edició de la Fira, el que la converteix en una de les més antigues de la Comunitat Valenciana. Un cap de setmana de gran activitat, on el Passeig de l’Albereda de la localitat es convertirà en un gran espai comercial amb productes i serveis de tot tipus i on milers de persones arribaran a la localitat dels Ports. Aquest any s’ha ampliat el programa d’actes, amb conferències i una exposició el divendres, amb l’edició d’una revista sobre el sector primari o amb un acte d’homenatge als presidents de l’Associació Firal Els Ports, per exemple.

El regidor de desenvolupament rural, Rafa Pallarés, afirma que “la Fira és el moment de reivindicació del sector primari, però també és un enorme aparador per mostrar als visitants tots els nostres productes”. A més, afegeix que “aquest any s’ha incrementat la programació i es realitzaran noves iniciatives que pretenen potenciar aquesta Fira, que és tan important per a la nostra localitat”. Finalment, explica que “aquest esdeveniment és un exemple clar d’un dels nostres principals objectius, que les sinergies i el treball conjunt dels diferents sectors econòmics de la localitat oferisquen més possibilitats de desenvolupament econòmic”. En concret, destacava les possibilitats de col·laboració existents entre el sector primari i el turístic, per exemple algunes iniciatives com la promoció de la carn, les degustacions o els sortejos de productes.

Programació de la Fira
La programació manté la seva estructura habitual, però també ha incorporat novetats. Divendres a la vesprada, a les 19:30 hores, s’inaugurarà l’exposició “Gent dels masos, herois de la muntanya”, de Raül Segura. A continuació, el director dels museus de Morella, Carlos Sangüesa, realitzarà una conferència sobre la història de la Fira. En la jornada de dissabte, a les 12:30 hores, es realitzarà la inauguració d’aquesta edició, que comptarà amb la participació de l’Associació Musical Mestre Candel. A la vesprada, a les 18:30 hores, tindrà lloc l’exhibició d’esquileig, que l’any passat va ser un gran èxit. A la nit, a les 23:30 hores, hi haurà un espectacle eqüestre a la Plaça de Bous, al qual seguirà la festa amb una disco-mòbil.

El ja tradicional concurs de gossos d’atura (11 hores) serà un dels actes destacats de diumenge, jornada que també comptarà amb el cercavila del Grup de Gaiters de Morella (12.30 h). A la vesprada, a les 17 h, se celebrarà l’acte central de la Fira, amb un homenatge als presidents de l’Associació Firal Els Ports. Finalment, tindrà lloc el sorteig de sementals, patrocinat per la Cooperativa Comarcal Sant Antoni Abat i l’Associació Firal Els Ports.

Campanya pels drets lingüístics