Home > El Maestrat > El cuiner Jaume Biarnés explicarà a Benicarló com potenciar el territori a partir de la cuina de la carxofa

El cuiner Jaume Biarnés explicarà a Benicarló com potenciar el territori a partir de la cuina de la carxofa

JaumeBiarnesEl responsable del Departament de Patrimoni i Sostenibilitat de la fundació Alícia, el reconegut cuiner Jaume Biarnés, pronunciarà una conferència a Benicarló el divendres, 17 de Febrer a les 19h al saló d’actes de Caixa Benicarló. L’eix central del discurs de Biarnés es basarà en les estratègies per a situar a Benicarló en el mapa gastronòmic a partir de la carxofa i la seva cuina.

La carxofa identifica a Benicarló i li dóna personalitat. Però…de què li serveix això a vostè, si no és llaurador, ni regenta una parada de verdures ni té un camió que transporta carxofes? Pot ser ni tan sols li agrada la carxofa! Tant se val. Jaume Biarnés disposa de respostes per a esclarir els dubtes. Coneix com la carxofa i la seua cuina ens poden posar al mapa i ser una oportunitat perquè Benicarló es conega de la millor manera possible a través del plaer gastronòmic. La Fundació Alícia ha dut a terme molts projectes de valorització econòmica del territori a través de la cuina i ens explicarà la seua experiència. Biarnès apunta una xicoteta reflexió per anar fent boca: «No et preguntes què pot fer la carxofa de Benicarló per tu, sinó que pots fer tu per la carxofa de Benicarló».
Jaume Biarnés és cuiner i responsable del Departament de Patrimoni i Sostenibilitat de la Fundació Alícia, un centre d’investigació culinària en què científics i xefs treballen junts en projectes pràctics per millorar la qualitat de vida de les persones, promoure els productes alimentaris de qualitat i definir estratègies de recerca i desenvolupament per a empreses i entitats. Fundació Alícia treballa des de l’any 2003 i va ser el primer centre d’investigació culinària del seu tipus al món.

Jaume Biarnés es va graduar a l’Escola de Cuina a Barcelona i ha treballat en diferents restaurants, càterings i pastisseries (El Bulli, Escribà, Vilaplana, Casino de Madrid i més). Com a xef a Alícia, ha col·laborat amb les principals indústries de l’alimentació a Europa i en projectes de promoció estratègica dels productes i el turisme de diferents territoris. Biarnés ha impartit conferències a nombroses universitats d’Espanya, Europa, i Estats Units.

Campanya pels drets lingüístics