Home > El Maestrat > La Festa de la Carxofa enfila el camí al XXV aniversari amb un nou èxit de participació

La Festa de la Carxofa enfila el camí al XXV aniversari amb un nou èxit de participació

valoraciocarxofa2017L’alcaldessa de Benicarló ha qualificat la present edició de la festa de la carxofa com a «brillant» i «una de les més exitoses de la història». En plena efervescència de les jornades gastronòmiques, la Festa encara ara el trajecte cap al 25è aniversari.

L’Alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el Regidor d’agricultura, Domingo Roca, han fet balanç de la present edició de la festa de la Carxofa. Ambdós han coincidit a assenyalar «el rotund èxit de participació amb que amb comptat tots els actes programats, a pesar que les previsions meteorològiques apuntaven pluja i mal temps». Miralles ha assenyalat que bona part de l’èxit cal atribuir-lo «a que la promoció de la Festa ja es va iniciar a principi de Desembre de 2016, amb una intensa campanya de difusió en ràdio, TV i premsa, Internet i les xarxes socials». En aquest sentit, l’alcaldessa ha recalcat l’alt nombre d’impactes que els actes programats en la present edició de la Festa ha aconseguit a les xarxes. Miralles ha subratllat tambè «l’eficaç campanya publicitària que s’ha portat a terme a les màquines expenedores de RENFE i de cartelleria als vagons del ferrocarril» i ha concretat que l’ajuntament ha invertit 11.000 Euros en les diferents estratègies publicitàries. Tanmateix, s’han editat 6000 llibrets amb les menús de les Jornades Gastronòmiques i 5000 de la Ruta del Pinxo.

L’alcaldessa i el regidor d’agricultura han concretat que les jornades del pinxo han comptat enguany «amb la participació més alta de la història», i ha reconegut que tot i que la demostració gastronòmica ha presentat menor afluència- es van servir 14.300 racions front a les 18.800 de l’any passat- també es cert «que s’ha pogut donar un millor servei i el públic assistent ha pogut triar i degustar la increïble oferta gastronòmica amb major tranquil·litat i sense grans aglomeracions». Miralles ha qualificat les xifres de 2016 de «record absolut», i ha atribuït el descens de visitants d’enguany «a les pèssimes previsions meteorològiques i al mal temps a València i Tarragona», dos nuclis que aporten nombrosos viatges organitzats que enguany s’han hagut de cancel·lar. Tot i això l’alcaldessa ha ressaltat que la nit del festival Art&Xoc, dedicat a la música «reggae» i orientat al public jove, la carpa de la Plaça de la Constitució; «estava a rebentar a pesar dels forts aiguats que van descarregar sobre Benicarló».

Miralles i Domingo han comentat també que segons les xifres aportades pels restauradors locals «les jornades gastronòmiques estan comptant amb gran afluència de clients i els restaurants estan treballant molt bé». L’alcaldessa i el regidor d’agricultura han ressaltat «la complexitat que comporta l’organització d’una festa que implica a tants sectors socials i econòmics i a diferents departaments municipals», i s’han compromès a «crear un equip de treball que desenvolupe el proper projecte de la Festa de la Carxofa, que l’any 2018 celebrarà el 25è aniversari». Ambdós responsables municipals han expressat l’agraïment del Consistori a tots els qui han fet possible la festa i «especialment als Restauradors, hostalers, al Consell regulador, a les entitats participants, al Centre Integrat de Formació Professional, i al Consell Agrari». L’alcaldessa de Benicarló ha conclòs «que la festa de la carxofa i tot el que implica i l’envolta és fruit de l’esforç de tot un poble, que sap que els grans èxits col·lectius només són possibles a través de la unió de moltes voluntats».

Campanya pels drets lingüístics