Home > El Maestrat > Master sobre cuina de la carxofa al Mercat Central de Benicarló

Master sobre cuina de la carxofa al Mercat Central de Benicarló

democuinacarxofamercat2017El Mercat central de Benicarló ha acollit una demostració cara al públic sobre cuina de la carxofa i l’art de combinar l’hortalissa amb diferents receptes d’arròs .L’activitat ha suscitat un gran interès per part de clients i curiosos, i ha estat organitzada per la Regidoria de Comerç i Turisme amb la Col·laboració del Centre Integrat Públic de Formació Professional.

Els peculiars olors del mercat central de Benicarló, que barregen tots els estímuls olfactius de la mar i del camp Benicarlando, s’han vist avui enriquits pels aromes d’un arròs melós amb carxofa i altres plats igual o més abellidors. Els estudiants de Cuina del CIPFP, han dictat una classe magistral que ha comptat amb l’atenció i el interès d’un nodrit grup d’alumnes: senyores i senyors amb el carret de la compra, habituals de les parades del mercat, curiosos, turistes i visitants ocasionals, s’han arremolinat al voltant de l’estand que la regidoria de Comerç ha instal·lat per a la realització d’esta demostració.

El públic, que no llevava ull de les evolucions dels cuiners, no ha parat de formular preguntes que implicaven qüestions com quina densitat d’arròs es convenient en funció de la fondària de la paella, o en quin moment del sofregit convé condimentar este o aquell ingredient. A totes les preguntes han contestat els joves cuiners amb solvència i tota classe de detalls. Una de les senyores que observava amb atenció la perícia dels Xefs ha comentat que « és com un Master accelerat de cuina de la carxofa».

La regidora de Turisme, Rosana Marzá, ha explicat que l’objectiu d’esta acció és «fusionar els productes de proximitat que poden adquirir-se al mercat amb les seves possibilitats gastronòmiques aprofitant l’excel·lent nivell dels estudiants de Cuina del CIPFP». D’esta manera -ha dit- «aconseguim promocionar el producte local, el Mercat, i donem oportunitat als estudiants de cuina per a que tracten directament amb la gent»

Del bon treball dels alumnes del Centre Públic dona fe el fet què , una vegada els arrossos han estat condimentats, han durat un sospir a la paella. Les racions que s’han repartit entre els assistents han sigut degustades amb gust, delectació, i rapidesa.

Campanya pels drets lingüístics