Home > Els Ports > Morella capital gastronòmica

Morella capital gastronòmica

xefscuinamorella2017Morella està preparada per a la IV Sopar Exclusiu 8 Xefs 8 Plats a Casa Roque aquesta nitA més, les XIV Jornades de la Trufa continuen amb el Taller de Productes Ecològics del Matarranya i els socis de Consum visiten Morella per gaudir del poble i la seua gastronomia

Morella es converteix aquest cap de setmana en capital gastronòmica amb la IV Sopar Exclusiu 8 Xefs 8 Plats de Casa Roque. El dissabte ofereix el Taller de Productes Ecològics del Matarranya PROECMAT emmarcat dins de les XIV Jornades de la Trufa. A més, durant tot el cap de setmana visiten la ciutat els socis de Consum, els quals gaudiran d’un menú característic de la gastronomia local entre d’altres activitats.

El IV Sopar Exclusiu 8 Xefs 8 Plats compta amb vuit cuiners de la província de Castelló i, el que els participants anomenen, un cuiner infiltrat d’un territori diferent. En aquest cas el convidat és Vicent Guimerà, xef del restaurant l’Antic Molí d’Ulldecona i Estrella Michelín. També destaca el cuiner local, Carlos Gutiérrez, com un dels vuit components de l’equip de xefs i, en esta ocasió, encarregat de les postres.

Primerament es farà una recepció a les sales de l’ajuntament, després, els comensals es traslladaran a Casa Roque per a sopar. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “és molt important donar a conèixer la nostra gastronomia i un acte com aquest amb xefs de renom i tanta acceptació posa en valor el bon menjar, no sols de Morella, sinó de tot el territori que ens envolta”.
Els encarregats del menú són els xefs  Fernando Molina (La Cuina de Fernando), Modesto Fabregat (Arbequina), Asier Manzanos (El Vasco), Javier Simón (Hotel Martín el Humano), José Manuel Martí (Mármara), Emilio Miralles (Al d’Emilio), Balbina Cano (Casa Rabitas) i el amfitrió de aquesta edició, Carlos Gutierrez de Casa Roque, on es celebra el sopar. Finalment, cal destacar que s’han esgotat els menús per a aquesta cita.

Tanmateix, Morella continua amb les XIV Jornades de la Trufa. Aquest dissabte ofereix el Taller de Productes Ecològics del Matarranya PROECMAT. La Llotja de l’ajuntament albergarà l’acte previst per a les 19.00.

Així mateix, durant tot el cap de setmana Morella tindrà la visita dels socis de Consum. Aquestos podran gaudir de tot allò més característic de Morella. Per una part, d’una visita per la localitat i, per l’altra, gaudiran d’un dinar típic de la gastronomia morellana.

Sant Blai i Sant Antoni a Ortells
Aquesta nit comencen les festes de Sant Blai i Sant Antoni a Ortells. Els Gaiteros de Morella amb una cercavila donaran el tret de sortida a un cap de setmana carregat d’activitats per a aquesta petita localitat. L’encesa de la barraca, com a acte més característic, rodejat de cercaviles, actuacions musicals, processons, retaules i representacions teatrals; ompliran Ortells de gent i festa.

Campanya pels drets lingüístics