Home > Els Ports > Showcookings de les XIV Jornades de la Trufa de Morella

Showcookings de les XIV Jornades de la Trufa de Morella

jornadestrufamorella2017Restaurant Lola i El Faixero inauguren la ronda de Showcookings, els actes més espectaculars de les jornades gastronòmiques

Les XIV Jornades de la Trufa enceten la roda dels Showcookings. El primer d’aquestos espectacles el fan el Restaurant Lola, juntament amb El Faixero aquesta vesprada a les 20.00h. El Showcooking és una de les activitats dins de les d’aquestes jornades gastronòmiques, que més participació i públic obtenen. Hi ha un total de quatre al llarg de les setmanes i es pretén fomentar diferents formes de tractar el ‘diamant negre’. A més, aprofitant l’acte, el Patronat de Turisme de Morella entrega el seu premi 2016 a l’empresa Electra del Maestrazogo per la col·laboració d’aquesta en l’enllumenat de Nadal.

El regidor de turisme, Jorge Garcia, ha destacat “es tracta d’un espectacle molt vistós que atrau a gran quantitat de públic, per la qual cosa, ens alegra que els restaurants que treballen la trufa vulguin participar i realitzar Showcookings. D’aquesta forma, treballant junts, podem fomentar amb més força aquest producte característic de la comarca dels Ports”. Els pròxims showcookings els realitzaran el Mesón del Pastor el dia 24 de febrer, Restaurant Vinatea el 3 de març i el Restaurant Daluán el  10 de març. A més, Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, ha aprofitat per “agrair a Electra del Maestrazgo la seua col·laboració amb l’enllumenat de Nadal, el qual és un gran atractiu més per a visitar la nostra ciutat”.

Tanmateix, el dissabte a les 19.00 hores hi ha també un taller de l’oli de la Taula del Sènia emmarcat dins de les activitats de les XIV Jornades de la Trufa. Aquest és un projecte de la Taula del Sènia amb oli de les oliveres mil·lenàries que té l’objectiu de recuperar aquestes com a patrimoni natural. A més, es tracta d’un motor econòmic per a moltes poblacions de la zona.

Morella Negra com la Trufa

El festival literari Morella Negra com la Trufa s’ha presentat aquesta setmana amb un calendari d’activitats literàries per a tot el cap de setmana del 17 al 19 de febrer. Morella Negra com la Trufa ompli d’activitats culturals les sales de l’ajuntament. Xerrades, presentacions de llibres, i taules de diàleg són els principals actes del festival. Així mateix, en aquesta edició s’estrena el premi Tuber Melanosporum a la millor novel·la negra escrita per un escriptor o escriptora novell.

El regidor de turisme i organitzador del festival, Jorge García, ha destacat que “estem molt contents de tots els autors que venen i completen un cartell magnífic que emplena les sales de l’ajuntament”. A més, també ha comentat que “cada any venen més autors que ens permeten aprofundir més en la novel·la negra”.

 

Campanya pels drets lingüístics