Home > El Maestrat > Continua l’exitosa campanya natural contra el mosquit tigre

Continua l’exitosa campanya natural contra el mosquit tigre

dinsUna vegada comprovat l’èxit de la campanya d’ara fa un any, amb l’ocupació de 14 de les 16 caixes niu, la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Benicarló, en col·laboració amb APNAL – Ecologistes en acció, ha instal·lat una segona tanda de caixes per a falcilles a la pl. dels Telers.

Facilitar els nius d’aquestes aus, que s’han adaptat a la zona i hi tornen cada primavera, és un agent natural en el control d’insectes com el mosquit tigre, ja que cada exemplar arriba a consumir 55 kg/any. La campanya es complementa amb la instal·lació de 18 caixes més al CEIP Francesc Catalan i amb proves per a ampliar les zones de nidificació a carrers com César Cataldo, Rei en Jaume o Santa Càndida.

Segons han explicat Ximo Bueno, regidor de l’àrea, i Quique Luque, representant d’APNAL, a l’abril començaran a aparéixer les larves de mosquits tigre. Apel·lant al civisme ciutadà, recomanen netejar qualsevol zona amb aigua estancada.

Campanya pels drets lingüístics