Home > El Maestrat > Finalitza l’adequació de la Bassa Llona d’Alcalà amb la instal·lació d’una zona de picnic

Finalitza l’adequació de la Bassa Llona d’Alcalà amb la instal·lació d’una zona de picnic

bassallona2017S’ha construït un carril de vianants i creat noves zones de descans i s’ha netejat totalment aquest espai natural emblemàtic

La posada en valor i condicionament de la Bassa Llona d’Alcalà de Xivert ja està a punt, després de la recent instal·lació d’una zona de pícnic que compta amb taules i bancs de fusta. D’aquesta manera, finalitza l’adequació d’aquest paratge natural emblemàtic del municipi que ha consistit en la neteja i desbrossament la bassa -eliminant vegetació i malesa- i la construcció d’un carril de vianants que es completa amb bancs d’obra i zones de fusta. També s’han plantat noves espècies arbòries.

Dins de la millora de la zona, també s’ha ampliat el camí que condueix fins al paratge i s’ha instal·lat nova il·luminació, el que contribueix a augmentar la seguretat viària. Aquestes obres s’han desenvolupat a través del Pla d’Ocupació Local.

En total, la inversió de tots els treballs ha ascendit a 70.000 euros, dels quals la Diputació Provincial ha aportat 50.000 i la resta, 20.000 euros, han estat a càrrec de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre. Una empresa local ha estat l’encarregada de realitzar obra, seguint el projecte redactat des del consistori i dins de la política del consistori de fomentar l’activitat en les empreses del municipi.

L’Alcalde Francisco Juan ha destacat que “salta a la vista que l’abans i el després de l’obra ha estat espectacular. Totes les actuacions que s’han desenvolupat han contribuït a fer més accessible aquest espai perquè pugui aprofitar-se pels nostres veïns i estem segurs que es convertirà en una zona molt visitada i on podran passar bones estones. D’aquesta manera, contribuïm al respecte al medi ambient i posem en valor el nostre entorn natural”.