Home > Cultura > Premis Literaris Ciutat de Benicarló, segona edició

Premis Literaris Ciutat de Benicarló, segona edició

dinsAmb els objectius de posicionar i diferenciar els premis als panorames literaris nacional, estatal i internacional, i de promocionar el potencial artístic i gastronòmic de Benicarló, l’alcaldessa Xaro Miralles, el regidor de Cultura, Josep Barberà, i el representant de l’editorial Onada Edicions, Miquel Àngel Pradilla, han presentat la segona edició dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló, que de nou es proposen situar la ciutat com a capital cultural, exhibint-ne el potencial creatiu, turístic i econòmic.

S’hi mantenen les quatre categories: Àlbum infantil il·lustrat, Divulgació científica, Narrativa memorialística i Llibre gastronòmic. El termini de presentació d’originals conclourà el 15 de juny, i les bases ja estan publicades al lloc web de l’Ajuntament de Benicarló.

Entre les novetats d’aquesta segona edició cal destacar l’equiparació dels premis, tots amb una quantia de 5000 €; l’explicitació a les bases del premi de llibre gastronòmic pel seu compromís amb l’agricultura, preservació del paisatge, respecte pel medi ambient, promoció de l’alimentació saludable o la recerca del sabor; el canvi de localització i de data del lliurament de premis, possiblement a finals de setembre; o la implicació en el projecte de la Diputació de Castelló, segons ha detallat Barberà.

Per la seua banda, Pradilla ha recordat la voluntat d’excel·lència d’aquest projecte, ha insistit que es tracta de l’any de la seua consolidació i ha reiterat el compromís dels autors, tot recordant la projecció cultural aconseguida amb els guanyadors del 2016.

Per últim, Miralles ha agraït el suport dels patrocinadors, Ashland, IFF i Caixa Benicarló, i de les entitats col·laboradores, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Institut d’Estudis Catalans, Xarxa de municipis Ramon Llull, Universitat Jaume I, Acció Cultural del País Valencià o Fundació Ramon Llull. Un cop ja posats en marxa, els responsables esperen que en esta segona edició puga ser més senzill involucrar a tot el poble i al turisme cultural en les activitats de la setmana del Territori de Creació.

Campanya pels drets lingüístics