Home > Cultura > Es presenta la 5a Setmana de la Ciència a Benicarló

Es presenta la 5a Setmana de la Ciència a Benicarló

cartell dinsL’Ajuntament de Benicarló ha presentat avui la 5a Setmana de la Ciència, que hi tindrà lloc del 10 al 14 de maig. Amb un prestigi i caràcter divulgatiu ja consolidats, aquesta edició se centrarà en els reptes que la tecnologia, la salut i la genètica plantegen a la societat.

El president de l’associació coorganitzadora Abacs, Àngel Alberich-Bayarri, ha destacat la importància d’introduir la ciència en la programació cultural: “s’ha demostrat que ha augmentat l’interés de la ciutadania pels temes científics”. El tècnic de Cultura, Rafa Sánchez, reconeixia el treball realitzat per a aconseguir conferenciants del nivell assolit: “en cinc anys ens han visitat 20 científics de primera línia”.

L’alcaldessa Xaro Miralles s’ha mostrat orgullosa del treball de les regidories de Cultura i Medi Ambient, que segueixen apostant per Benicarló com a capital cultural: “la cultura no oblida la ciència”. Per últim, ha aprofitat la presència de científiques en la programació de xarrades per a reivindicar-ne el paper de la dona.

5a SETMANA DE LA CIÈNCIA, Benicarló 2017

Totes les xarrades tindran lloc a la sala d’actes de Caixa Benicarló (av. de Joan Carles I, 18).

Dijous 11 de maig

19.30 h. “El paisatge, el gran oblidat”, a càrrec de J. Vicent Cardona, geòleg i formador ambiental.

Divendres 12 de maig

19.30 h. “Vehicles que condueixen a soles, mòbils que ens vigilen: una amenaça de les màquines?”, a càrrec de Belén Fos, enginyera biomèdica, i Ana María Jiménez, enginyera de telecomunicacions.

22.30 h. “Ací no s’opina, ací es mesura”, a càrrec de Javier Fernández Panadero, físic i divulgador científic.

Dissabte 13 de maig

19 h. “Genètica i salut: naixem programats o ens reprogramem?”, a càrrec de José María Millán Salvador, doctor en Biologia.

23 h. “Instruments musicals del futur”, a càrrec de Carlos Hernández, doctor enginyer en telecomunicacions.

Diumenge 14 de maig

12 h. “Crea!”, espectacle teatral per a xiquets de 6 a 12 anys basat en la teoria de les intel·ligències múltiples de Gardner, a càrrec de Dinamo Producció Teatral. Lloc per determinar.

Campanya pels drets lingüístics