Home > Cultura > Benicarló, candidat a capital cultural valenciana

Benicarló, candidat a capital cultural valenciana

dinsL’Ajuntament de Benicarló ha presentat avui la seua candidatura a la capitalitat cultural valenciana, una iniciativa nova de la Generalitat per a reconéixer poblacions allunyades del cap i casal on s’aposte fortament per la cultura.

El regidor de l’àrea, Josep Barberà, després d’agrair i felicitar la idea de la Conselleria de Cultura, ha mostrat les possibilitats de Benicarló, amb un gran equipament cultural, programacions, teixit associatiu i inversions. La iniciativa també s’ha inclòs ja dins del Pla Estratègic de Turisme.

El projecte s’ha simbolitzat com un plànol del transport de metro, on les línies -literatura, audiovisuals, arts plàstiques, territori, història, música, educació i teatre- s’entrecreuen de la mateixa manera que ho fa el treball cultural. “Al dossier s’ha donat forma a tot allò que ja fa Benicarló, la qual cosa és un avantatge”, ha manifestat Barberà, qui ha agraït el gran i ràpid treball de la directora del Mucbe, Lorena Luján.

Una vegada lliurat el projecte, i sense saber encara quantes poblacions s’hi han presentat, cal esperar que Conselleria valore les iniciatives de la població.

Campanya pels drets lingüístics