Home > El Maestrat > Càlig es consagra com a capital del dolç del Baix Maestrat

Càlig es consagra com a capital del dolç del Baix Maestrat

inauguraciofiracalig2017La fira i les activitats segueixen aquest diumenge que es preveu una jornada molt concorreguda i animada

 

L’alcaldessa de Càlig, Ernestina Borràs, acompanyada de la regidora de Cultura, Ruth Sanz, les Reines de les Festes, el director territorial de presidència de la Generalitat Valenciana A la província de Castelló, Adolf Sanmartín, el diputat, Evaristo Martí i alcaldes i regidors de localitats del Baix Maestrat, ha inaugurat aquest matí la Fira de Sant Vicent i Dolços Tradicionals, que se celebrarà tant avui com demà i que converteix a Càlig en tot un referent de la rebosteria i pastisseria comarcal.

“Estic segura que amb aquest esdeveniment hem contribuït al fet que Càlig es convertisca en la capital comarcal dels dolços, sent la nostra reina, el nostre estel, la farinosa”, ha assegurat l’alcaldessa durant la inauguració.

L’Agrupació Musical Vila de Càlig,  el Grup de Teatre Corronconco i  la Colla de Dansaires de Càlig, han sigut els encarregats de portar avant l’acte inaugural, en el qual també s’ha fet lliurament a Mar Anglés, autora del cartell de la Fira, d’un detall per haver aconseguit el primer premi.

Sobre una superfície expositiva de més d’1.200 m2 i amb un total  de 60 estands, Càlig mostra durant aquest cap de setmana tot el seu potencial, ja que exposen els seus productes tots els comerços locals, cobrant especial protagonisme, les panaderies, amb la farinosa convertida en la reina de la Fira.

Borràs ha indicat que: “durant dos dies podran gaudir no solament dels nostres productes sinó també d’exposicions, tallers, degustacions, recreacions de l’entrada de bous a l’estil calijó, d’audicions de música, conta contes,…. en definitiva de moltes activitats gràcies totes elles a les nostres associacions locals”.

La fira es desenvolupa en tres espais, la plaça Nova, on estaran els estands i associacions locals, els peus de la Torre, on hi hauran activitats per als més xicotets i la plaça dels Doctors Quixal, lloc en el qual està previst que transcórreguen fins a 24 jocs gegants tradicionals.

Campanya pels drets lingüístics