Home > El Maestrat > Càlig presenta la programació de la VI Fira de Sant Vicent i Dolços Tradicionals

Càlig presenta la programació de la VI Fira de Sant Vicent i Dolços Tradicionals

firasantvicentcalig2017Mar Anglés Sancho és l’autora del cartell de la Fira

L’alcaldessa de Càlig, Ernestina Borràs i la regidora de Cultura, Ruth Sanz, han presentat el cartell, obra de Mar Anglés Sancho i els actes de la sisena edició de la Fira de Sant Vicent i Dolços Tradicionals, que se celebrarà els dies 29 i 30 d’abril, sobre una superfície expositiva de més d’1.200 m2 i amb un total  de 60 estands.

Borràs ha agraït el gran treball que “realitzen totes les associacions, panaderies i col·lectius locals i comerços, sense els quals aquesta Fira no podria dur-se a terme”. De fet, la Fira de Sant Vicent, està pensada com a “dinamitzador de l’economia local”.

L’esdeveniment s’iniciarà el dissabte 29 d’abril, a les 11.30 amb la inauguració, en la qual participaran, l’Agrupació Musical Vila de Càlig,  el Grup de Teatre Corronconco i  la Colla de Dansaires de Càlig, a la plaça Nova.

La fira es desenvoluparà en tres espais, la plaça Nova, on estaran els estands i associacions locals, els peus de la Torre, on hauran activitats per als més xicotets i la plaça dels Doctors Quixal, lloc en el qual està previst que transcórreguen fins a 24 jocs gegants tradicionals.

Al llarg de tota la jornada del dissabte se succeiran, “una gran varietat d’activitats, ja que a més dels expositors en els quals mostrem la nostra gastronomia local, amb la farinosa com a protagonista, també hi haurà tot tipus de tallers i exposicions, que realitzen les associacions locals”, explica la regidora de Cultura, Ruth Sanz.

D’altra banda, enguany s’ha convidat a l’editorial, Onada Edicions, que a més de la venda de llibres, amb Càlig com a protagonista, també donarà a conèixer els editats d’altres localitats de la comarca. Destaca també la presència de la Mancomunitat de la Taula del Sénia.

A més,  dins de la programació de la primera jornada, a les 18 hores, està el concert Grup de Música tradicional Fartabelitres a la Plaça Nova i a la seua finalització l’actuació de la Muixaranga de Vinaròs. A la nit hi haurà sopar en el Centre de Cultura i ball, amb l´Orquestra The Luxe. El preu del sopar-ball és de 10 euros i els tiquets es poden retirar en l’ajuntament fins al dia 26 d’abril. El preu de l’entrada al ball és de 8 euros amb una consumició.

Pel que fa a la programació del diumenge, 30 d’abril, es celebrarà el I Concurs Popular de Dolços. “Animem a tots els veïns de Càlig i també de la comarca a què participen, perquè tots en les nostres cases som molt pastissers i segur que aconseguim fer uns dolços riquíssims”, apunta l’edil de Cultura.

Finalitzat el concurs els grups de cambra de l’Escola de Música de l’Agrupació Musical Vila de Càlig oferiran diverses audicions. A la vesprada, destaca la visita al àrea de oliveres mil•lenàries de la localitat, el punt de la qual de partida serà l’estand de la Mancomunitat de la Taula del Sénia.

La intensa activitat de la  fira es tancarà, entre altres activitats,  amb els balls tradicionals a la Plaça Nova a càrrec de la Colla de Dansaires de Càlig.

Campanya pels drets lingüístics