Home > Cultura > Els guanyadors del concurs “Amb la veu petita” completen el cartell del Petit Festival

Els guanyadors del concurs “Amb la veu petita” completen el cartell del Petit Festival

Cartel_Petit17El IIn Concurs de cantautors “Amb la veu petita”, organitzat per l’Ajuntament de Benicarló i l’associació Petit Festival, ha anunciat els seus guanyadors. Primaël Montgauzí, primer premi, i Abraham Rivas, segon classificat i premi del públic, formaran part dels artistes que actuaran a Benicarló divendres 19 i dissabte 20 de maig.

La representant del jurat, Lissy López, ha mostrat la dificultat d’haver de valorar tots els aspectes en un sol context conjunt, alhora que ha agraït la tasca “enriquidora i divertida” de baremar els 62 temes presentats pels 31 participants.

Per al regidor de Cultura, Josep Barberà, és una bona notícia que el guanyador cante en gascó (dialecte de l’occità), “una llengua minoritzada i en molt de perill a l’estat francés. El concurs ha estat un èxit i estem segurs que el festival també ho serà”.

Les lletres de Montgauzí, des de Gascunya (Aquitània), parlen de la lluita per la diversitat, de retrobaments o de la defensa dels pobles. Rivas, segons han destacat, “ha aconseguit enamorar tant al jurat com al públic. El resultat és atractiu i emotiu, amb una tendència a l’intimisme subtil, líric i poètic”.

Campanya pels drets lingüístics