Home > El Maestrat > Benicarló estudiarà implantar la figura del defensor dels veïns

Benicarló estudiarà implantar la figura del defensor dels veïns

susadefensorciutada2017La Regidoria de Participació Ciutadana està estudiant la implantació a Benicarló de la figura del defensor dels veïns per tal de vetlar pels drets de la ciutadania. La legislació permet aquesta possibilitat amb l’objectiu de millorar la relació dels ciutadans amb les administracions locals.

L’Ajuntament de Benicarló iniciarà els tràmits i el treball conjunt amb la Generalitat i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per tal d’implantar la figura del defensor dels veïns, una institució que té com a principal objectiu vetlar pels drets de la ciutadania davant de les actuacions de l’administració local i les entitats que en depenen.

Així ho ha confirmat la regidora de Participació Ciutadana, Susana Pérez, que ha assistit a les jornades realitzades a Paterna sobre la figura del defensor del veí, on s’han explicat les experiències de diverses ciutats que compten amb aquesta institució, com ara Algemesí, Requena, Paterna, Palma o Vitòria. Pérez ha remarcat que «es tracta d’una figura de gran rellevància en l’àmbit de la participació i la transparència» i ha subratllat que «no només es tracta defensar els drets de la ciutadania, sinó de prestar atenció, informació i assessorament i millorar les relacions entre els ciutadans i l’Ajuntament de la manera més adequada, amb independència i objectivitat».

La figura del defensor del veí es recull en l’article 29 de la Llei 8/2010 de règim local de la Comunitat Valenciana, que estableix que «per a la defensa dels drets dels veïns davant de l’administració municipal, la comprovació de les queixes rebudes i les deficiències observades en el funcionament dels serveis municipals, els municipis podran crear, mitjançant acord plenari, la Comissió especial de suggeriments i reclamacions o bé la figura del defensor/a dels veïns, encarregada de supervisar l’activitat de l’administració municipal, de conformitat amb l’establert en la legislació bàsica estatal».

Campanya pels drets lingüístics