Home > El Maestrat > El president de la Generalitat Valenciana visita Vinaròs durant la Festa per la Llengua de Vinaròs

El president de la Generalitat Valenciana visita Vinaròs durant la Festa per la Llengua de Vinaròs

SONY DSCXimo Puig ha estat rebut per l’alcalde Enric Pla, el regidor de Cultura, Marc Albella, i part de la corporació municipal

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha visitat aquesta tarda Vinaròs, que aquest dissabte 6 de maig ha estat seu d’una nova edició de la Festa per la Llengua.
Puig ha estat rebut a la Plaça Parroquial, poc després de les 17:00 hores, per l’alcalde de la localitat, Enric Pla, el regidor de Cultura, Marc Albella, i part de la corporació municipal.

Posteriorment, ha realitzat un recorregut per les casetes de les entitats participants i ha format part, fins i tot, d’alguna de les activitats, com l’actuació de la Muixeranga. “Durant 30 anys Escola Valenciana ha treballat per mantenir la nostra llengua i la nostra cultura. Per això esdeveniments com aquest, que reivindiquen la importància i el dret d’expressar-se en valencià, són fonamentals dins del procés de normalització lingüística en què estem “, ha explicat Puig.
L’alcalde Pla, per la seua banda, ha agraït aquesta visita i ha afegit que el coneixement del valencià suma oportunitats de futur i posa en valor la nostra preuada llengua.

En l’organització d’aquesta activitat ha treballat Escola Valenciana, representada a la zona per Maestrat Viu, així com el departament de normalització lingüística AVIVA Vinaròs i la Regidoria de Cultura.  Al llarg del dia han estat nombrosos els tallers i jocs infantils que s’han realitzat a la Pèrgola del Passeig Colom, on també hi ha hagut venda de llibres en valencià i actuacions. Com a tancament de la programació destaca el concert ofert per Cesk Freixas.

Campanya pels drets lingüístics