Home > El Maestrat > Jordi Navarrete reclama ara dades sobre les unitats de DNI rural i exigeix ​​més mitjans i serveis per a l’interior

Jordi Navarrete reclama ara dades sobre les unitats de DNI rural i exigeix ​​més mitjans i serveis per a l’interior

navarretetrens201729 d’abril de 2017

El senador pregunta al Govern en una nova bateria les mesures a adoptar perquè Castelló tinga unitats rurals com sí compten altres zones. La coalició vigilarà que l’oficina del DNI de Vinaròs no deteriore el nombre de personal amb el pas dels mesos

El senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, ha reclamat al Govern conèixer el nombre de províncies que compten en l’actualitat amb serveis actius d’unitats mòbils d’expedició de DNI, conegudes com “unitats d’expedició de DNI rural“.

El senador castellonenc ha recordat els “efectes positius” i el revulsiu que va suposar sol·licitar reunions amb el ministre d’Interior i la pregunta oral pels retards en les oficines de les comarques de Castelló per renovar els documents i les denúncies davant la situació de col·lapse de les principals oficines “i ara, en justícia, toca preocupar-se per aquella gent que, per qüestions d’aïllament, de treball al món rural, geogràfiques i fins i tot orogràfiques té més difícil realitzar aquesta classe de gestions administratives i veuen com l’administració els deixa de costat“.

D’altra banda Navarrete ha anunciat que la coalició estarà atenta perquè es complisca amb la convocatòria de places per a l’oficina de Vinaròs del DNI, que preveia dues places de policies nacionals i quatre de cossos generals. “Per les informacions que ens arriben, de moment tan sols estan clares les adjudicacions de places de policies i ens preocupa la del personal administratiu, de manera que estarem atents al fet que el Govern complisca d’una vegada i l’oficina funcione amb normalitat“, ha indicat.

Recentment en unes respostes parlamentàries a iniciatives de Compromís sobre el problema de renovació i expedició el Govern admet el dret dels ciutadans a obtenir aquests documents i l’obligatorietat del DNI i el fet que el seu titular haja de mantenir-lo en vigència de forma obligatòria i torna a posar en evidència l’abandonament de la zona nord i interior de Castelló, en reconèixer tan sols “el pagament d’hores extraordinàries per als funcionaris dedicats a les tasques d’expedició, en concret, 225 hores extraordinàries a Castelló i 120 hores a Vila-real” .

 

Campanya pels drets lingüístics