Home > Cultura > Àngel Alberich-Bayarri, Persona Destacada en l’Àmbit Cultural a Benicarló 2017

Àngel Alberich-Bayarri, Persona Destacada en l’Àmbit Cultural a Benicarló 2017

angelaymerichdestacada2017L’Ajuntament de Benicarló acaba d’aprovar la proposta del Consell de Cultura de nomenar al doctor Àngel Alberich-Bayarri com a Persona Destacada en l’Àmbit Cultural per a 2017. Alberich-Bayarri és un dels espanyols menors de 35 anys més innovadors, segons l’edició espanyola de Technology Review, editada pel MIT.

Enginyer de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de València, compta amb estudis de Màster en Enginyeria Biomèdica i és Doctor també per la UPV gràcies a les seues recerques sobre l’aplicació de tècniques de processament d’imatge avançades a imatges de ressonància magnètica d’alta resolució per a l’estudi de l’estructura òssia. A l’octubre del 2012, i com a complement a altres activitats professionals vinculades a la docència i la recerca, va engegar QUIBIM (Quantitative Imaging Biomarkers in Medicine), el valor de la qual radica a oferir un servei integral per a l’extracció d’informació quantitativa de les imatges radiològiques convencionals, com ara les ressonàncies magnètiques, TAC, rajos X, etc.

És inventor de 2 patents en l’àmbit de les imatges mèdiques i autor de més de 25 articles científics, 60 comunicacions a congressos internacionals i de 10 capítols de llibre. En 2012 va ser premiat per la Universitat Politècnica de València amb el Premi al Millor Doctorat i per la European Society of Radiology amb el Best Scientific Paper Award pels seus avanços en l’aplicació de l’enginyeria a l’estudi del remodelat cardiovascular. En 2013 va rebre el premi europeu Pro-Acadèmia Prize, que s’atorga als líders científics de grups exemplars en ciència i vida acadèmica. En 2014 va ser reconegut per la European Society of Radiology amb el premi a la millor contribució científica en l’àmbit de l’oncologia. I al novembre del 2015 va rebre el premi del MIT Technology Review, “MIT Innovators Under 5″.

A Benicarló és president de l’associació ABACS (Associació Benicarlanda d’Amics de la Ciència i la Salut), que entre altres activitats coorganitza anualment la Setmana de la Ciència, i va ser Mantenidor de Festes l’any 2014. El punt s’ha tractat durant la sessió plenària corresponent al mes de juny, i s’ha aprovat per unanimitat dels quatre grups polítics municipals de l’Ajuntament de Benicarló. També s’ha aprovat formalment el nomenament ja anunciat de les xiquetes Candela Romero, Daniela Capella i Mariona Giner com a Persones Destacades en l’Àmbit de l’Acció Social de l’any 2017. Els homenatges tindran lloc divendres 28 de juliol en un acte al Magatzem de la Mar.

Campanya pels drets lingüístics