Home > El Maestrat > Benicarló reforça la recollida selectiva amb 48 contenidors nous

Benicarló reforça la recollida selectiva amb 48 contenidors nous

dinsLa Regidoria de Medi Ambient ha incrementat el parc de contenidors d’envasos lleugers amb 48 noves unitats. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Benicarló intensifica el seu compromís amb el reciclatge, la protecció del medi ambient i el tractament ecològic dels residus.

Aprofitant la presentació, el regidor de l’àrea, Ximo Bueno, ha anunciat també la futura posada en marxa d’un nou punt verd «més eficaç i operatiu que l’actual» en l’entorn urbà de la zona de l’estació que es remodelarà pròximament; la futura incorporació de contenidors de matèria orgànica; i la intenció d’ampliar la recollida de mobles vells a domicili a cada dia de la setmana.

Els 48 nous contenidors d’envasos lleugers, distingibles pel seu característic color groc, se sumen a les 168 unitats que existien fins ara, i als quals s’incorporaran 18 més durant les pròximes setmanes. En total, el parc de contenidors de reciclatge de Benicarló quedarà constituït per 230 unitats de lleugers (envasos, brics, botelles), 164 de paper i cartró i 151 de vidre.

El responsable de l’Àrea de Medi Ambient ha explicat que l’ampliació del parc de contenidors té com a objectiu «la millora de la qualitat del medi ambient a Benicarló i la conscienciació ciutadana sobre la necessitat de reciclar». En aquest sentit, Bueno ha mostrat la preocupació del consistori pel fet que «tot i que en reciclatge de paper i cartró Benicarló, amb 15,2 kg per habitant, supera les xifres de la mitjana estatal, es troba lleugerament per davall en vidre i envasos lleugers», amb 16,2 i 13,2 kg/hab respectivament.

Ximo Bueno ha recordat que «els residus que s’aboquen al contenidor gris d’orgànic no són reciclats» i ha criticat «la mala pràctica d’algunes persones que dipositen en aquests contenidors tota classe de deixalles, demostrant així falta de civisme». També ha recordat que «el reciclatge comença a casa, amb la separació dels residus en diferents recipients, continua al carrer fent un bon ús dels contenidors i s’amplia a l’escola amb la inculcació de valors medi ambientals als xiquets».

El regidor ha fet una crida «a la responsabilitat de tots els benicarlandos» i ha recordat que la taxa que els ciutadans abonen al Consorci de Residus no justifica la negativa a reciclar, «ja que la taxa del consorci no és pel reciclatge, sinó pel tractament». També ha compromés els esforços de l’Ajuntament per a posar en marxa campanyes de sensibilització i conscienciació que podrien anar de la mà «de procediments sancionadors», tot i que s’ha mostrat clarament partidari «d’educar i formar a la societat en el respecte al medi ambient com a alternativa a les multes».

Campanya pels drets lingüístics