Home > El Maestrat > Candela, Mariona i Daniela han estat nomenades Persones Destacades en l’Àmbit de l’Acció Social de l’any 2017

Candela, Mariona i Daniela han estat nomenades Persones Destacades en l’Àmbit de l’Acció Social de l’any 2017

candelasdestacada2017bloLes xiquetes benicarlandes Candela, Mariona i Daniela, impulsores de la iniciativa Polseres Candela, rebran el reconeixement de l’Ajuntament de Benicarló per la seua capacitat per implicar a tot un poble en una cadena solidària que ha aconseguit a dia d’avui donacions per valor d’1,1 milions d’euros. L’acte d’homenatge tindrà lloc el 28 de juliol al Magatzem de la Mar.

El plenari del Consell Municipal de Benestar Social, a proposta de la Regidoria de Benestar Social, ha acordat per unanimitat nomenar a les xiquetes benicarlandes Candela Romero Porres, Daniela Capella Febrer i Mariona Giner Mascarell com a Persones Destacades en l’Àmbit de l’Acció Social de l’any 2017 pel seu compromís, la seua amistat, la seua solidaritat i la seua capacitat per implicar a tot un poble en una cadena solidària que, a banda de posar en valor el nom de Benicarló, ha aconseguit a dia d’avui donacions per valor d’1,1 milions d’euros destinats íntegrament a la investigació del càncer infantil.

Les tres joves, que ara ja tenen 15 i 12 anys respectivament, van tindre la idea fa quatre anys, quan Candela va ser diagnosticada d’una leucèmia. Carmen, una voluntària de l’hospital Sant Joan de Déu, li va ensenyar a fer polseres per tal que els dies foren més amens i Candela va començar a fer-les per als metges i els amics. Les seues amigues Daniela i Mariona, que aleshores tenien 8 anys, van aprendre també a fer-les i van decidir utilitzar-les per a recaptar fons per a la investigació del càncer infantil. La idea va quallar ràpidament, amb el suport i la implicació de totes les famílies de l’hospital de Sant Joan de Déu, que es van afegir a la iniciativa.

La resposta durant aquests quatre anys ha estat tan gran que l’Associació Polseres Candela ha estat reconeguda amb el Premi Unicef Comité Espanyol en la categoria «Moviliza», uns guardons que tenen com a objectiu reconéixer i posar de relleu el compromís i els esforços de persones i institucions que contribueixen de manera significativa a canviar la vida dels xiquets més vulnerables i avançar en la defensa dels drets recollits en la Convenció sobre els Drets dels Xiquets.

L’associació també ha rebut el Premi Onda Cero Castelló en la categoria de valors humans, que reconeix a entitats, persones i iniciatives que han destacat per la seua aportació, esforç i valors per a millora de la província de Castelló.

La regidora de Benestar Social, Marta Escudero, ha explicat que «amb aquest reconeixement volem premiar l’esforç i la solidaritat d’aquestes tres xiquetes que, amb un objecte tan senzill com una polsera, han aconseguit aportar més d’un milió d’euros a la investigació del càncer infantil». Escudero ha reivindicat el valor d’aquesta iniciativa que «va començar com un joc en una xicoteta ciutat i ha acabat rebent un premi Unicef».

L’acte públic de reconeixement a Candela, Mariona i Daniela tindrà lloc el 28 de juliol al Magatzem de la Mar.

Campanya pels drets lingüístics