Home > Opinió > El Grup Socialista d’Alcalà i Alcossebre deixa en mans de la Conselleria la tala de la mèlia del Mercat

El Grup Socialista d’Alcalà i Alcossebre deixa en mans de la Conselleria la tala de la mèlia del Mercat

meliaalcala2017Des de la Direcció Territorial de Medi Ambient estudiaran el cas i valoraran l’abast de la situació abans de prendre una decisió al respecte

El passat dia 7 de juny es va talar de forma irregular un arbre que estava catalogat d’interès local. Segons la modificació de la llei d’arbres monumentals, esta tala s’hauria d’haver aprovat per acord plenari, cosa que no es va fer.

Des de les files socialistes s’assegura que en cap moment s’ha ficat en dubte que l’arbre, després de cedir pel tronc, pogués suposar un perill per a les persones, sinó que han denunciat que no es va seguir el procediment reglat per la llei. “Tot i que és el PP qui no compleix la llei, se’ns riuen a la cara i damunt tenen la poca vergonya d’acusar-nos del que no som” afirma el regidor Adrià Barceló.

Estes afirmacions venen motivades perquè des de l’equip de govern no s’ha donat resposta a les preguntes dels socialistes sobre el tema, és més, en compte de facilitar-ho directament a la oposició s’ha presentat en premsa un informe tècnic que justifica les accions de l’equip de govern. Però això no acaba ahí, resulta ser que este informe té data posterior a la tala i s’han manipulat la situació de forma intencionada per part de la Regidora de Policia, la senyora Alejandra Roca.

“Ho repetirem les vegades que faça falta, nosaltres denunciem que no s’ha seguit el procediment establert, que s’hauria d’haver passat per plenari i no s’ha fet, no que l’arbre pugues suposar un perill per les persones” explica Barceló, qui lamenta que es desvie l’atenció cap a temes personals per escórrer la situació.

Per acabar, Barceló vol respondre a les paraules de la Regidora dient-li que “sí, això demostra com sóc com a persona: algú que quan veu una irregularitat la denúncia, algú que es preocupa pel patrimoni natural d’este poble, algú que no es conforma amb el recurs fàcil i intenta valorar totes les opcions i no algú que intenta tapar les seues errades desviant l’atenció pública i manipulant la situació”.

Des del Grup Municipal Socialista recorden que l’última paraula la tenen des de la conselleria competent en medi ambient, però creuen que segurament tot quedarà en un toc d’atenció, ja que l’arbre només tenia valor ornamental i paisatgístic. Així i tot, no li volen restar importància a l’assumpte i esperen que servisca perquè des de l’equip de govern es prenguen el tema del catàleg més seriosament i adopten mesures preventives en altres arbres que necessiten urgentment un sanejament.

Campanya pels drets lingüístics