Home > El Maestrat > El PP no va formalitzar el protocol per modernitzar la xarxa ferroviària valenciana aprovat al Senat

El PP no va formalitzar el protocol per modernitzar la xarxa ferroviària valenciana aprovat al Senat

IMG_3095Carles Mulet responsabilitza ‘per omissió’ als conservadors de l’actual caos a la xarxa de Rodalies i lamenta la poca feina dels populars valencians en Congrés i Senat per invertir aquesta situació

Compromís ha responsabilitzat el PP de l’actual caos al servei valencià de Rodalies, al no donar compliment de la mocióaprovada per unanimitat l’any 2008 a la Comissió de Foment del Senat d’una moció de la seua pròpia formació, que va acordar “transferir a la Comunitat Valenciana la titularitat dels serveis ferroviaris de Rodalies i les restants línies que discorren íntegrament pel territori de la Comunitat, d’acord amb el que estableix el seu Estatut d’Autonomia. Aquesta transferència s’haurà de realitzar acompanyada de les oportunes dotacions econòmiques i inversions de modernització de les línies. Es va estimar el cost de la moció en 2.500 milions d’euros“.

Per al senador territorial i portaveu de Compromís, Carles Mulet, “d’aquella pols vénen aquests fangs i ara, gràcies a l’omissió segurament deliberada del PP d’incomplir la seua pròpia moció per perjudicar el territori valencià i l’Arc Mediterrani, tenim un caos a la xarxa de rodalies. Problemes greus de mobilitat de nord a sud, amb veïns privats d’utilitzar trens de rodalies a un preu assequible o d’arribar puntual al lloc de treball o l’hospital de referència de la seua província. Mentre en altres punts es modernitza la xarxa i plataformes, s’interconnecten estacions i es fomenta l’alta velocitat, en altres autonomies nedem en un caos patrocinat pel PP, en no invertir en el node urbà de València, en no tindre l’AVE entre Barcelona i València, amb la marginació en les inversions per a la reordenació de la capital acordades en 2003, retardant el túnel de Serreria, amb un deplorable i barroer tercer carril i amb el pseudoAVE a Castelló més lent d’Espanya“.

La resposta admet que “no consta la signatura del protocol indicat per les seues Senyories, per la qual cosa no es pot respondre a la sol·licitud de referència“, de manera que no consten ni figuren la relació de serveis ferroviaris de Rodalies i les restants línies que discorren pel territori valencià que han estat transferides d’acord amb el que estableix el seu Estatut d’Autonomia, ni la relació de serveis de Rodalies transferits als sistemes de coordinació del transport públic existents en les àrees metropolitanes valencianes, ni de partides vinculades i efectivament invertides en relació amb la moció del PP a la Comissió de Foment.

Mulet ha criticat “la falta d’amor propi i la poca feina dels populars valencians en el Congrés i el Senat per invertir aquesta situació. Van allà a escalfar el seient i això, lamentablement, ho patim al territori“.

Campanya pels drets lingüístics