Home > Gastronomia > LA FIRA DE L’OLI DE CANET LO ROIG SUPERA TOTES LES EXPECTATIVES

LA FIRA DE L’OLI DE CANET LO ROIG SUPERA TOTES LES EXPECTATIVES

firaolicanet2017La XVI Fira de l’Oli i Productes Agroalimentaris de Canet lo Roig va camí d’aconseguir xifres de rècord en una de les convocatòries que ja despunta per l’afluència de públic. 

L’agradable climatologia ha propiciat que la mostra estiga comptant amb una assistència massiva, unit a les suculentes propostes gastronòmiques que es poden catar en la V Canetapa -que se celebra en paral·lel a la fira- i a l’ampli i assortit ventall  de productes de qualitat -alimentaris i artesanals- que s’ofereixen en el recinte.  El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, no ha volgut perdre’s aquest matí l’acte d’inauguració de la ja tradicional Fira per a mostrar el compromís clar i decidit del Govern Provincial amb el sector agroalimentari castellonenc “pel seu innegable pes en el teixit econòmic, social i laboral del món rural de la província”.

D’aquesta manera, durant la seua visita a una convocatòria que compta amb diversos expositors d’un oli “sorgit de les oliveres mil·lenàries que naixen d’una terra única per a formar part del millor rebost del Mediterrani”, Moliner ha posat l’accent en la importància de “estar al costat en tot moment del sector primari i dels productors locals ja que el seu esforç i saber fer és un dels millors recursos que té la nostra província, i sobretot el seu interior, per a créixer i atraure riquesa”.
És per açò que el president provincial no ha dubtat a assegurar que en Canet “tenim el millor producte unit al més bell paisatge”, en referència a les monumentals oliveres mil·lenàries i l’or líquid que produeixen, “i és aqueixa unió, la que hem de vendre a la resta del món”, ha indicat.  Aqueixa poderosa i indivisible simbiosi ha servit d’inspiració al showcooking que ha anat de la mà de Maribel Gil, de Masterchef, i els cuiners Iván Alemany i Juanvi Albert, “han mostrat les excel·lències resultants de la fusió de l’oli d’oliva de Canet i la carxofa de Benicarló”, ha apuntat l’alcaldessa, María Ángeles Pallarés, que ha actuat de perfecta ambaixadora de la unió del territori i ha estat acompanyada per autoritats municipals i cíviques de poblacions veïnes i diferents comarques. “En Canet som molt hospitalaris i rebem a tots amb els braços oberts”, ha apuntat, i ha convidat a tots a acudir aquest cap de setmana a la localitat.
Campanya pels drets lingüístics