Home > Els Ports > Noves restes de dinosaures al jaciment del Mas de Romeu de Morella

Noves restes de dinosaures al jaciment del Mas de Romeu de Morella

jacimentdinosjuny2017morellaEls fòssils trobats s’encontren en molt bon estat de conservació i tenen uns 125 milions d’anys. Els experts pensen que pot ser una espècie desconeguda fins al moment, però no està confirmat

Morella troba noves restes de dinosaure al jaciment del Mas de Romeu en molt bon estat de conservació. Aquestos fòssils pertanyen a un dinosaure de la família dels Sauròpodes d’uns 20 metres de llargària des del cap fins a la cua, un animal que faria uns vuit metres d’altura. Els experts daten les restes de 125 milions d’anys d’antiguitat i han trobat un total de 80 ossos. Amb aquesta troballa, el jaciment del Mas de Romeu se converteix en un dels més importants d’Europa per la quantitat de restes i pel seu estat de conservació.

El paleontòleg morellà Jose Miguel Gasulla ha destacat que “hem trobat restes molt interessants que permeten veure i comparar totes les restes de la comarca i veure les similituds i diferències de la vida en aquesta zona”. Així, Gasulla comenta que “es podria tractar d’una espècie nova, encara que no està confirmat i falta aprofundir en l’estudi d’aquestes restes”. L’expert ha comentat que el dinosaure “té 125 milions d’anys, edat molt semblant a totes les restes que s’han trobat a la zona. La troballa pertany al Cretàcic inferior, més concretament al Barremià superior”.

Cal destacar que els ossos d’aquesta troballa es podran quedar a Morella per a seguir treballant amb ells. Així, fruit d’aquesta troballa és accelerar els terminis i treballs necessaris per a habilitar un espai on els experts puguen continuar el seu treball a Morella i no hagen de desplaçar-se altres laboratoris o emplaçaments.

És la segona campanya que es realitza a aquest jaciment. Durant l’any passat van trobar restes més deteriorades que en la present. Així, Jose Miguel ha dit que “estem perfilant els fèmurs i les demés troballes que han aparegut i no estem buscant més endins”. D’aquesta manera, el paleontòleg creu que “encara no està esgotat el jaciment i que es poden trobar més coses en campanyes futures”.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, “aquesta troballa mostra, una volta més, el patrimoni paleontològic de Morella que té molt de potencial i queden moltes coses per trobar”. Aquestes excavacions són finançades per l’ajuntament de Morella i, a més, col·labora l’empresa Vega del Moll que els deixa eines i material per a realitzar les diferents tasques. Rhamsés ha volgut agrair “als paleontòlegs, l’equip d’excavació i als propietaris dels terrenys la seua col·laboració i implicació en el projecte”.

Campanya pels drets lingüístics