Home > El Maestrat > Compromís demana estendre les bonificacions a camions i residents de l’AP-7 fins a Torreblanca

Compromís demana estendre les bonificacions a camions i residents de l’AP-7 fins a Torreblanca

2017navarretebonificacionsap7Recorden que la N-340 tampoc està desdoblada en aquest tram i que el Govern no pot fer-se el suec en una zona d’elevada perillositat

Madrid, 25 de juliol de 2017

El senador de Compromís Jordi Navarrete, ha reclamat al Govern que estenga l’acord signat entre el Departament de Territori català i el Ministeri de Foment perquè els veïns i usuaris de l’AP-7 i N-340 puguen beneficiar-se de bonificacions i gratuïtat en els peatges en el tram que va de l’Hospitalet de l’Infant i Torreblanca, on la perillosa carretera N-340 no està desdoblada i ésl’única alternativa al peatge.

La coalició recorda que ja hi ha un preacord que beneficiaria als usuaris de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona allà on la N-340 no està desdoblada i que provocarà que els camions no puguen circular per la carretera de titularitat estatal entre Peníscola i l’Hospitalet i seran desviats per l’autopista i es beneficiaran d’una bonificació d’un 42,5% en els peatges i fins i tot la gratuïtat entre els conductors que en un mateix dia facen un trajecte d’anada i tornada entre Vilafranca Sud i Alcanar.

No té sentit que el nord de Castelló, que es troba en idèntica situació als afectats a Catalunya, no tinga un tracte similar“, ha assenyalat Navarrete. El representant castellonenc ha apel·lat al ministre de Foment “del qual diuen que tanta sensibilitat té per Castelló i el Maestrat que, ja que no dota a aquesta zona de trens de rodalies ni permet que s’allibere immediatament l’AP-7, preveja beneficis per als usuaris que facen més digerible el trànsit en una zona de gran perillositat, segons els informes com l’EuroRAP2016“.

Els vehicles pesants són presents al voltant del 22% dels accidents mortals i greus. Segons l’informe EuroRAP 2016, alguns dels trams amb major proporció d’accidents mortals i greus amb vehicles pesants de la Xarxa de Carreteres de l’Estat són la N-340 (Castelló) del Km. 1038 al 1050 (entre Peníscola i Vinaròs), on s’han produït en tres anys set accidents greus, amb 11 accidents mortals i greus, un mort i 15 ferits greus. L’índex de risc ha augmentat del 49,3 al 56,3 malgrat la nova variant amb un sol carril per sentit construïda. La IMD (intensitat mitjana diària mesura en vehicles / dia) del vial és de 15.240.

Lamentablement l’A-7 segueix sense connectar-se des de l’aeroport de Castelló fins a l’Hospitalet (Tarragona). Aquests vehicles pesants, en arribar a la CV-13 després de circular per una autovia amb dos carrils, són retornats de nou a una antiquada i sinuosa N-340“, ha afegit el senador valencianista. Compromís ha reclamat la connexió de l’A-7 amb el tram català, ja que és inconcebible que seguisca en aquesta situació després d’anys de paràlisi en la inversió i ha animata que s’avance en les connexions entre els diferents municipis i l’actual AP-7, per quan finalitze l’actual concessió després de dècades d’injustos peatges.

Recentment en una resposta, el Govern ha reconegut a Compromís com la perillositat ha anat en augment a la CV-13, des del desviament obligatori de camions entre Torreblanca i Nules, el que reforça encara més la petició de la coalició.

Campanya pels drets lingüístics