Home > Cultura > Jesús Gellida presentarà a Benicarló ‘El canvi global. Un peu a les institucions i mil als carrers’

Jesús Gellida presentarà a Benicarló ‘El canvi global. Un peu a les institucions i mil als carrers’

jesusgellida2017El politòleg i investigador social Jesús Gellida publica el seu primer llibre “El canvi global. Un peu a les institucions i mil als carrers”, amb pròleg de l’economista i activista social Arcadi Oliveres.

Es tracta d’un recull d’un centenar d’articles escrits des del 2011 al 2017, agrupats en cinc grans capítols que analitzen la situació mundial, espanyola i catalana, però també la realitat social precaritzada i les transformacions polítiques que s’han produït en els darrers anys.

Sinopsi

Canvi o recanvi?

De les promeses incomplides d’Obama, a la post veritat de Trump. De reformar el capitalisme, a una volta de rosca en la globalització neoliberal. De les revoltes àrabs, a la brutal guerra de Síria. De la esperança europea, a l’Europa fortalesa i xenòfoba.

De la bombolla immobiliària, a l’estafa de la crisi. De la precarització de la vida, a l’estigmatització dels de baix. Dels anhels de més democràcia, a la corrupció permanent. Del dret a decidir, a la centralització autoritària.

Del 15M i la indignació, a l’ascens de Podem. De les marees i la PAH, als ajuntaments rebels. Del carrer a les institucions, i dels parlaments a les mobilitzacions. De perdre la por, a la solidaritat i el suport mutu. De la mobilització, al referèndum d’autodeterminació. De la col·lectivitat, a l’impuls de l’economia pel bé comú.

Una radiografia de les transformacions polítiques i de la realitat social dels darrers anys, que pot ajudar a crear consciències per assaltar els cels i canviar el món de base.

Campanya pels drets lingüístics